Stranden van het zuiden

Nieuw-Zeeland reis Bali

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Bali - Sanur
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 204,- p.p. bij 2 personen

Aan de Zuidoostkust van Bali ligt de levendige badplaats Sanur. Je vindt hier verschillende winkels en restaurantjes, maar het is niet zo toeristisch als het drukke 'surfersparadijs' Kuta. In tegenstelling tot een groot deel van Bali zijn de stranden hier niet donker-vulkanisch, maar zachtgeel. Je kan er gemakkelijk je handdoek uitslaan of een strandstoel huren, voor een relaxt dagje aan zee. Fijn om je verblijf op Bali mee te beginnen of juist af te sluiten.

Tijdens deze bouwsteen slaap je in een comfortabele accommodatie in het centrum, op een kwartiertje loopafstand van het strand. Steeds meer reizigers weten Sanur te vinden en het is er daarom ook gezellig druk. Ondanks dat heeft de plaats zijn charme weten te houden. Bestel een vers fruitdrankje, lees je boek uit, koop een souvenir of doe gewoon even helemaal niks...

Overnachten: 2 nachten in een kleinschalig centrumhotel met zwembad
Excursie: geen
Transport: geen
Maaltijden: 2x ontbijt

- vervoer naar de volgende bouwsteen of luchthaven
- maaltijden naast ontbijt
- excursies
- fooien

Sanur.strandDag 1 – Aankomst Bali

Vandaag kom je aan in Sanur na je reis door Nieuw-Zeeland. In Sanur is het tijd om te relaxen. Sla je handdoek uit op een van de ligbedden bij het zwembad of zoek een plekje op het strand. Sanur is een van de weinige plekken in Bali waar je op het lichtgekleurde strand kan liggen. Je verblijft dan ook in een comfortabel hotel direct aan de kust.

Sanur is in de loop der jaren vrij toeristisch geworden, maar het is nog niet te vergelijken met het drukke surfersparadijs Kuta. Ondanks de gezellige drukte, heeft Sanur volgens ons wel zijn charme weten te behouden dankzij de Balinese details in het straatbeeld. Sanur kent geen ‘echt’ centrum, maar bestaat uit een lange straat met diverse winkels en restaurants. Leuk voor het kopen van een souvenir of om allerlei gerechten uit de traditionele Balinese keuken uit te proberen.

ontspannen-sanur-bouwsteenDag 2 – Sanur Bali strand

Op deze dag hoef je helemaal niks. Geniet van een goed boek, maak een strandwandeling of lig lekker languit op je bedje bij het zwembad. Houd je juist van wat actie, huur dan een kano of windsurfplank voor wat beweging op het water. Je kan ter plaatse ook een boottocht boeken langs de mangrovebossen van Sanur. Vooral als de zon net opkomt zie je hier veel vogels. Wij vonden het een mooi gezicht om deze dieren langs de gekleurde hemel te zien vliegen.

Tussen het strand en de hotels van Sanur loopt een lang voetpad, waar je een aantal restaurants vindt. Wij vonden het fijn om even de benen te strekken en langs het strand te lopen om vervolgens met onze voeten in het zand aan een tafeltje te schuiven.

ilse-strandstoelDag 3 – Bali Sanur, einde van je reis

Wanneer je je reis afsluit in Sanur, pak je vandaag je koffer in om vervolgens richting de luchthaven te vertrekken. Wil je je verblijf in Sanur verlengen geef dat dan aan in je reisaanvraag.