Nieuw Zeeland reis Noordereiland

Woudreuzen en eilanden

Nieuw-Zeeland reis Bay of Islands

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
Reisschema: Bay of Islands
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 273,- p.p. bij 2 personen
Inclusief: o.a boottocht Bay of Islands

Subtropische eilandjes, ongerepte baaien, uit het water springende bottlenose dolfijnen en reusachtige bomen, dat is de Bay of Islands. bij Northland. De meeste mensen nemen maar kort de tijd voor dit gebied, ten noorden van Auckland, terwijl het voor velen een hoogtepunt is. Met deze bouwsteen neem je de tijd om deze bijzondere plek echt te beleven. Wij vinden dat je de Bay of Islands het beste ontdekt vanaf het water. We regelen dan ook een boot waarmee je langs de eilandjes vaart en stopt bij een van de ongerepte stranden. Ga op je vrije dag op ontdekkingsreis tussen de reusachtige Kauri bomen of waai uit op het noordelijkste puntje van Nieuw-Zeeland. De Bay of Islands is geen plek om uitgebreid te bakken op het strand, maar wel een relaxed begin of einde van je rondreis. Je vind hier een ruige kust met mooie baaien en een wisselend klimaat.

Overnachten: 3 nachten in een farm hostel, B&B, lodge of hotelletje in een 2-persoonskamer
Excursie: boottrip Bay of Islands inclusief barbecue lunch
Transport: geen
Maaltijden: barbeque lunch

- autohuur
- maaltijden
- overige excursies
- fooien

bay of islands verbijfDag 1 – Nieuw-Zeeland reis Bay of Islands: Auckland – Northland

Na een rit door het uitgestrekte landschap ten noorden van Auckland, kom je aan in Northland. We vonden hier meerdere sfeervolle en kleinschalige lodges, B&B’s en hotelletjes met vriendelijke eigenaren. Sommige in de Bay of Island en anderen daar iets verder vandaan. Allemaal zijn het unieke plekjes in een omgeving met heuvels, rivieren en de oceaan is nooit heel ver weg. Vanmiddag heb je alle tijd om lekker bij te komen van je eerste rit. Als je zin hebt om actief bezig te zijn dan is er genoeg om uit te kiezen. Een kajaktocht bijvoorbeeld waarbij je van het ene weidse uitzicht naar het andere gaat. Als je het peddelen even zat bent, leg je aan bij één van de eilandjes en ga je op onderzoek uit. Houd je meer van wandelen, dan zijn er verschillende routes in de groene, heuvelachtige omgeving, die je leiden langs spectaculaire uitzichtpunten.

Nieuw Zeeland reis Bay of Islands dolfijnentochtDag 2 – Verblijf Bay of Islands, boottocht

De Bay of Islands staat niet alleen bekend om tropische eilanden, maar ook om de wilde dolfijnen die er leven. Vandaag ga je naar beide op zoek, met een boottocht door de baai. Boottripjes zijn er zat in deze omgeving, maar de catamaranzeiltocht die je gaat maken, is anders dan de rest. Je gaat niet alleen zeilen, maar legt ook aan bij een van de onbewoonde eilandjes die je zelf te voet kan ontdekken. Vanaf de catamaran kun je de bottlenose dolfijn spotten. Wij vonden het erg bijzonder om oog in oog te staan met deze dolfijnen. Het zwemmen met de dolfijnen biedt onze lokale aanbieder sinds kort niet meer aan, omdat zij graag meewerken om dieren en de leefomgeving te beschermen. Ondanks dat zwemmen met de dolfijnen bijzonder is, ondersteunen wij deze gedachte volledig. Dat maakt de excursie zeker niet minder bijzonder! Aan boord wordt een barbecue met salade geserveerd. Terwijl je hongerig op de Nieuw-Zeelandse worstjes aanvalt, geniet je van een uitzicht op tropische eilanden, witte stranden en de dolfijnvinnen die in boogjes uit het water komen.

kauri boom Bay of IslandsDag 3 – Nieuw-Zeeland reis Bay of Islands

Vandaag heb je nog een volle dag om de omgeving te verkennen. Eén van de hoogtepunten van deze streek kun je wel heel letterlijk nemen. De reusachtige Kauri bomen zijn tientallen meters hoog en kunnen groeien tot een dwarsdoorsnede van 5 meter. Op geen andere plek ter wereld dan het noordelijke puntje van Nieuw-Zeeland komen deze 2000 jaar oude imposante bomen voor. Een goede plek om deze Kauri bomen te bewonderen is het Waipoua Forest.

Om lekker uit te waaien kun je naar Cape Reinga. Dit is een flinke rit, waar je de hele dag voor moet uit trekken, maar dan ben je wel op het absolute noordpunt van Nieuw-Zeeland. De Tasman Zee en de Grote Oceaan komen hier samen en dat is goed te zien, want de zeeën verschillen van kleur. Het botsende water zorgt vaak voor onstuimige golven; geen wonder dat de Maori dit ‘einde van de wereld’ beschouwen als de spirituele toegang tot het hiernamaals.

bay of islands uitzichtDag 4 – Vertrek Northland

Na het ontbijt (niet inbegrepen) neem je afscheid en zit je Nieuw-Zeeland reis Bay of Islands er weer op. De rondreis gaat verder naar het zuiden. Wil je nu de spuitende geisers, dampende zwavelmeren en borrelende modderpoelen ontdekken? Dan sluit Maori Forest Trail goed aan op je reisschema. Liever grotten met gloeiwormen ontdekken? Kies dan voor Glow in the dark. Heb je echter nog geen genoeg van al dat water, dan is de bouwsteen Coromandel Hotwater Beach het ideale vervolg van je reis. Het water bij deze hot springs zal aanmerkelijk warmer zijn dan het water van de Bay of Islands.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Special Stay - boetiek in hotel in Russell

Reissom: € 431,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: 3 nachten in een comfortabel hotel, boottrip en zwemmen met dolfijnen inclusief barbecuelunch

Heb je liever wat meer comfort of wil je centraler verblijven, dan kun je kiezen voor ons boetiek hotel in Russell. Het Victoriaanse gebouw ligt vlakbij het water en heeft een flinke geschiedenis. Het hotel is gebouwd op een van de eerste stukken land die door de Maori zijn verkocht. Het huidige gebouw stamt uit 1875 maar is in 2010 gerenoveerd. De 25 kamers zijn modern ingericht maar hebben nog aan aantal authentieke details. Vanaf het hotel kijk je uit over de baai en aan de overkant kun je Paihia al zien liggen. De boottocht vertrekt vanuit Paihia maar met de ferry ben je daar zo. Deze ferry is speciaal voor voetgangers en vaart meerdere malen per dag op en neer (kosten een paar Nieuw-Zeelandse Dollar).

Welke optie wil je aanvragen?

Woudreuzen en eilanden
Special Stay - boetiek in hotel in Russell
x