Coromandel Hotwater Beach

Nieuw-Zeeland reis Coromandel

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Hahei
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 161,- p.p. bij 2 personen

Grote zandstranden, een vulkanische kustlijn en misschien wel een begroeting door dolfijnen tijdens het kajakken. De Coromandel heeft alle ingredienten die je nodig hebt voor een aantal dagen relaxen tijdens je Nieuw-Zeeland reis. Vanwege de ligging op twee uur ten oosten van Auckland kun je deze 'mini vakantie' zowel aan het begin of aan het einde van je reis inplannen. Vanuit Christchurch ben je met een binnenlandse vlucht namelijk zo weer op het Noordereiland.

Bepaal zelf hoe je de dagen vult. We hebben geen excursie ingepland zodat je er echt een rustmoment van kunt maken. Voor wie toch niet stil kan zitten is er ook genoeg te doen. Een boottocht langs de vulkanisch kustlijn met eilandjes en grotten bijvoorbeeld. Of kajakken tijdens zonsondergang. We hebben in Hahei sfeervolle cottages gevonden vlakbij het strand. Een ideaal uitgangspunt voor een tripje naar Hot Water Beach waar je een eigen 'bad' kunt graven om te dobberen in vulkanisch verwarmd water. Geniet!

Overnachten: 2 nachten in een 2-persoonskamer/cottage
Excursie: geen
Transport: geen
Maaltijden: geen

- autohuur
- excursies
- maaltijden
- fooien

coromandel hot water beachDag 1 Nieuw-Zeeland reis Coromandel -aankomst in Hahei

Vandaag start je met drie ontspannen dagen zon, zee en strand bij de Coromandel. Je verblijft in een van de cottages in het centrum van Hahei en op 5 minuten van het strand. De cottages zijn sfeervol maar eenvoudig. Als je de voorkeur geeft aan meer comfort dan raden we ons Bed&Breakfast aan. Wij brachten vanmiddag een bezoek aan Hot Water Beach iets verderop. Hier graaf je een eigen ‘bad’ met vulkanisch warm water waar je lekker in kunt dobberen. Vergeet dus geen schep mee te nemen!

Je kamer of huisje in Hahei heeft een eigen veranda met buitenzitje. Wij ploften hier dan ook aan het eind van de dag neer om met een koud drankje in de hand te genieten van het uitzicht op de sterrenhemel. Een prima begin van je ‘mini Nieuw-Zeeland vakantie’. Op zoek naar meer comfort? Kijk dan eens bij onze Special Stay onderaan de pagina.

Coromandel cathedral coveDag 2 Hahei, verblijf

Tijdens het ontbijt in een van de dorpscafés kun je bedenken hoe je dag er verder uit gaat zien. We hebben geen excursie ingepland zodat je vandaag eigen baas bent. Wij kozen er uiteindelijk voor om een dag op het strand te ontspannen. Tijdens een reis door Nieuw-Zeeland heb je vaak weinig rustmomenten omdat er zoveel te zien en doen is; deze kans grepen we dan ook aan.

Voor wie de dag liever actiever insteekt hebben we wel wat tips. Je boekt makkelijk een boottocht langs de vulkanische kustlijn van Coromandel met stranden, riffen en grotten. Voor wie van fotograferen houdt is dit dé gelegenheid de prachtigste foto’s te maken. Je vaart onder andere langs de wereldberoemde ‘Cathedral Cove’ – een bijzondere rotsformatie in zee. Of maak een kajaktocht bij zonsondergang. Dit is een magische ervaring: rond deze tijd worden er vaak dolfijnen gespot in de buurt van Hahei.

Nieuw Zeeland reis Coromandel autowegDag 3 Vertrek uit Hahei

Vandaag komt er alweer een einde aan je Nieuw-Zeeland reis Coromandel. Hoewel; we kunnen natuurlijk altijd een extra nacht boeken. Na het ontbijt heb je nog even tijd voor een laatste strandwandeling maar dan zet je koers naar je volgende bestemming.

Wil je na je bezoek aan de zandstranden de spuitende geisers, dampende zwavelmeren en borrelende modderpoelen ontdekken, dan sluit de bouwsteen Maori Forest Trail bij Rotorua goed aan. Heb je wat langer de tijd? Dan kun je vóór Rotorua de grotten bij Waitomo ontdekken tijdens de bouwsteen Glow in the dark. Diep onder de grond vind je hier miljoenen gloeiwormen die je op een bijzondere manier van dichtbij kunt bewonderen. Tussendoor kunnen we ook een bezoek aan Hobbiton voor je inplannen. Als je een minder bezocht deel van het Noordereiland wil ontdekken dan raden we de Oostkust aan.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Special Stay - Cooks Beach Bed & Breakfast

Reissom: € 242,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: 2 nachten in een luxe Bed & Breakfast inclusief ontbijt

Wie tijdens de ‘mini vakantie’ bij Coromandel op zoek is naar meer comfort en rust raden we ons Bed&Breakfast aan. Het luxe Bed&Breakfast ligt vlakbij het rustige Cooks Beach op zo’n tien minuten rijden van Hahei. Nergens vonden wij zoveel gastvrijheid als bij Chris en Paul thuis. Om de beurt serveren ze een meesterlijk ontbijt en ondertussen voorzien ze je van leuke tips om plekjes ‘off the beaten track’ te ontdekken. In Cooks Beach vind je een paar restaurantjes maar leuker is het nog om in een paar minuten met de ‘voetferry’ naar Whitianga te gaan. Hot Water Beach is niet ver. Het Bed&Breakfast heeft slechts drie kamers en een huisje voor als je met meer dan drie personen reist. Het kan dus voorkomen dat er geen kamers meer beschikbaar zijn. We boeken dan een vergelijkbaar Bed&Breakfast in bijvoorbeeld Hahei of Whitianga.

Welke optie wil je aanvragen?

Coromandel Hotwater Beach
Special Stay - Cooks Beach Bed & Breakfast
x