whanganui rivier uitzicht

Einde(lijk), puur natuur

Off the beaten track Nieuw-Zeeland-reis

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Whanganui
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 334,- p.p. bij 2 personen
Inclusief: o.a bijzonder verblijf en kajaktocht of jetboat

Ben je gek op rust, ruimte, natuur en bijzondere dieren? Dan is dit de plek voor jou! Tijdens deze bouwsteen ontdek je de regio Whanganui, waar nog weinig reizigers komen. De lodge waar je de komende twee nachten verblijft, staat aan de oever van de rivier en de eigenaren en vrijwilligers zetten zich in voor het behoud van de bedreigde blue duck. Het is een rauwe en pure plek die ons hart gestolen heeft.

Tijdens je verblijf maak je een kajaktocht over de Whanganui-rivier, waar je geniet van de natuur om je heen. Stop af en toe met peddelen en luister naar het geluid van kwetterende vogels. Als je liever gaat jetboaten of paardrijden, dan is dat ook mogelijk.

Overnachten: 2 nachten in lodge
Excursies: kajaktocht of jetboat
Transport: geen
Maaltijden: 2x ontbijt en 1x diner

- autohuur
- overige excursies
- maaltijden naast ontbijt en 1x diner
- fooien

uizicht whanganuiDag 1 Nieuw -Zeeland-reis Whanganui – Aankomst

Vandaag start je met een bijzonder avontuur. Je gaat op weg naar de regio Whanganui, waar nog weinig reizigers komen. Je rijdt langs bossen, beekjes en rivieren waar je fijne stops kunt maken. Dan begint het echte avontuur. Je rijdt eerst zo’n 20 kilometer over een onverharde weg. In de middle of nowhere, aan de oevers van de Whanganui rivier bij Owhango, staat de lodge waar je de komende twee nachten slaapt. Er zijn in totaal drie kamers. De lodge zet zich in om bedreigde diersoorten en inheemse bush te behouden. De blue duck bijvoorbeeld of whio zoals de Maori de eend noemen, krijgt hier alle hulp om te floreren. Met een beetje geluk maak jij kennis met deze bijzondere eend. Goed om te weten: één van de maatregelen die de mensen hier nemen, is dat er gejaagd wordt op dieren die de blue duck bedreigen. Hier hoef je uiteraard niet aan mee te doen, maar schrik niet als je ’s avonds een net geschoten dier aan het spit ziet hangen. Neem vanmiddag de tijd om de lodge, het bijbehorende café en omgeving te leren kennen. Na het avondeten (inclusief, aankomst voor 17.00 uur noodzakelijk) sloten wij de dag af met een glas wijn op onze veranda.

jetboat whanganui rivierDag 2 Kajakken of jetboaten over de Whanganui-rivier

Na het ontbijt in het nabijgelegen café start je met je kajaktour door Whanganui National Park. Je wordt naar de rivier gebracht en daar stap je in je kajak, waarmee je door het park peddelt. Onderweg geniet je van de rust en het weidse uitzicht. Stop af en toe even met peddelen om te luisteren naar de wereld om je heen, vol met gekwetter van onder andere de tui, kaka en de whio.  Na twee uur peddelen kom je weer aan bij de lodge. Hier heb je nog alle tijd om te ontspannen of lekker te wandelen. Vanavond kun je weer eten in het café (niet inclusief en vóór 17.00 uur) of je kookt zelf. Doe dan wel boodschappen voor je aankomt bij de lodge op dag één. In deze omgeving is verder niets dan rust.

schapen tijdens whanganui rivier tripDag 3 Vertrek uit Whanganui regio

Na een stevig ontbijt heb je nog alle tijd voor een frisse ochtendwandeling in de Whanganui-regio. Geniet hier nog van de rust en ruimte voordat je verder trekt. Afhankelijk van je route reis je richting Wellington waar je de ferry naar het Zuidereiland neemt of je trekt verder in noordelijke richting naar het maanlandschap met vulkanen bij Tongariro National Park of verder naar Maori -hoofdstad Rotorua. Heb je wat langer de tijd? Dan kun je eerst nog naar de grotten bij Waitomo, waar je diep onder de grond miljoenen gloeiwormen bewondert. Omdat je ver van de bewoonde wereld bent, is een tussenovernachting soms nodig voordat je met een nieuwe bouwsteen kunt starten. Wij plannen deze nacht dan voor je in.

De gezellige lodge die we gebruiken is uniek en heeft drie kamers. Als deze kamers niet beschikbaar zijn, dan proberen we op hetzelfde terrein een andere lodge van dezelfde eigenaar te boeken. Dit is echt een huis, dat helemaal tot je beschikking staat. De gemene deler is dat het allemaal knusse lodges zijn, midden in de natuur die garant staan voor een bijzondere ervaring. Deze lodge is wel een stuk prijziger, circa €112,- extra voor twee nachten. Door onze manier van werken ontdek je pas na boeking of de lodge beschikbaar is.