Vergeten vulkaanland

Mount Taranaki

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
Reisschema: New Plymouth
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 475,- p.p. bij 2 personen
Inclusief: o.a. wandeling met gids

Waar de meeste reizigers naar de vulkanen van het Tongariro National Park reizen kies je met deze bouwsteen voor vulkaan Mount Taranaki aan de westkust. Het uitzicht is net zo mooi, maar de plek is ongerepter. Je maakt hier een wandeling van z'n vier uur en rond zonsondergang sta je oog in oog met de berg en schiet je de mooiste foto’s. In tegenstelling tot bij Tongariro kiezen we hier voor begeleiding van een gids. Het vinden van de beste plek voor foto's en de nodige achtergrondinformatie laat je maar al te graag aan een professional over! De komende dagen slaap je in een hip hotel in het centrum van New Plymouth. Een fijn plekje om bij te komen van je Mount Taranaki avontuur.

Overnachten: 2 nachten in modern hotel
Excursies: Mount Taranaki tour met gids en vervoer
Transport: geen
Maaltijden: geen

- autohuur
- overige excursies
- maaltijden
- fooien

Dag 1 – Op naar New Plymouth

Vandaag reis je naar de rustige westkust van Nieuw-Zeeland. Als je vanuit Raglan of Waitomo komt, staat je een bijzondere rit te wachten. Halverwege komt de zee in zicht en geniet je bocht na bocht van ruige stranden met surfers die zich uitleven op de golven. Je eindbestemming is New Plymouth. Een ‘anders dan anders’ stad. Het is er levendig met veel terrasjes, koffiebars, de houten ‘walkway’ langs de kust en natuurlijk Mount Taranaki die boven de stad uittorent. Nog weinig reizigers weten deze regio te vinden en dat maakt een bezoek extra bijzonder. De locals laten nog graag ‘hun’ stad en berg zien en je voelt je dan ook snel welkom.

Je slaapt in een hip hotel in het centrum. Mooi ingericht, goede bedden en gewoon een fijne sfeer. Wij aten ’s avonds bij het Aziatische tapasrestaurant op de binnenplaats. Slingers met lampjes, groene planten, lange tafels die je deelt; je waant je even in een andere wereld.

Dag 2 Mount Taranaki

Vanmorgen alle tijd om rustig aan te doen want je wordt pas later in de middag opgehaald voor je avontuur bij Mount Taranaki. Een tip voor het ontbijt? Tegenover het hotel ligt Monica’s Eatery en wij hebben hier misschien wel het lekkerste ontbijt ooit op. De komende uren doe je waar je zin in hebt. Langs een van de stranden en kijken naar de surfers, een boek lezen op een van de terrasjes of huur een fiets en ontdek de ‘Coastal Walkway’. Zorg dat je eind van de middag weer bij het hotel bent want daar ontmoet je de gids.

 

Samen met een aantal andere reizigers brengt hij jullie richting het icoon hier, Mount Taranaki. De besneeuwde top komt al snel in zicht. De bekendste wandeling die je hier kunt maken is de Pouakai Crossing. Een 19 kilometer lange trekking over ruig en oneffen terrein. Een beetje zoals de Tongariro Crossing, maar dan nog wat pittiger en vooral minder toeristisch. Omdat deze wandeling zeker niet voor iedereen is weggelegd, pakken we het anders aan. Korter wandelen, maar wel beloond worden met de mooiste plek om Mount Taranaki op de foto te zetten. Je loopt alleen het laatste stuk van de wandeling en stopt bij de Pouakai Tarns. Hier zie je de roze top van de berg in het water weerspiegelen omringt door een lucht van kleur. Daar wordt je wel even stil van. Na zonsondergang wandel je met een hoofdlamp het laatste stuk. Bijzonder om in de verte de Kiwi’s te horen roepen.

Dag 3 – Vertrek uit New Plymouth

Na weer een zelf geregeld ontbijt neem je afscheid van New Plymouth en gaat de reis verder. Op zoek naar een rauwe en pure plek waar natuur, rust en ruimte de boventoon voeren? Kies dan voor ‘Einde(lijk), puur natuur’. Je kunt dan via de bijzondere ‘Forgotten World Highway’ reizen. Als je in noordelijke richting reist dan zijn ‘Glow in de dark’ en Raglan plekken om je reis mee te vervolgen. Reis je in zuidelijke richting dan is Wellington je volgende stop. Hier pak je de ferry naar het Zuidereiland.

Reisspecialist Leonie aan het woord:

In mei 2017 ben ik voor het eerst naar de oostkust van het Noordereiland geweest. Een deel van het land waar de meeste reizigers tijdens een eerste reis geen tijd voor hebben. Mijn tip? Maak er tijd voor! Ik vond Mount Taranaki echt een geweldige plek. Vriendelijke locals, een laidback sfeer, de ligging aan zee en natuurlijk Mount Taranaki. Waar je ook bent, overal zie je de besneeuwde bergtop bovenuit steken. Op deze vulkaan is het een stuk rustiger en loop je bepaalde stukken nog echt alleen met je gids.