Wijn- & kiwiland

Nieuw-Zeeland reis Wairarapa / Martinborough wijnregio

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Martinborough wijngebied
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 244,- p.p. bij 2 personen
Inclusief: o.a wijn proverij en bezoek Wildlife Centre

Vlak voordat je de oversteek maakt naar het Zuidereiland waan je je met deze bouwsteen in bourgondisch Nieuw-Zeeland. De groene wijngaarden en vergezichten over het heuvellandschap vonden wij een prettige onderbreking van de route tussen Tongariro en Wellington. Je hebt alle tijd om deze relaxte regio te ontdekken en bij verschillende wijnhuizen langs te gaan. Proeven is dan toch wat lastig als je nog in de auto moet stappen. Daarom slaap je in een sfeervol cottage bij een wijnhuis met eigen wijngaard. Hier regelen we een uitgebreide tour waarbij je uitleg krijgt over het proces van wijn maken, de wijnkelders bezoek en je de nodige wijntjes proeft. Niet alleen dompel je jezelf onder in de wereld van wijn, ook een bezoek aan een Wildlife Centre staat op de planning. Hier kun je zomaar het nationale symbool van Nieuw-Zeeland, de kiwi, tegenkomen.

Overnachten: 2 nachten in cottage bij wijngaard tussen de glooiende heuvels
Excursies: entree Mount Bruce Wildlife Centre, wijnhuis tour met proeverij of fietstocht door wijnregio inclusief picknicklunch
Transport: geen
Maaltijden: 2x ontbijt

- autohuur
- overige excursies
- overige maaltijden
- fooien

Dag 1 Aankomst in Wairarapa, bezoek wildlife park

Vandaag rijd je naar de bekende Martinborough wijnregio. Je eerste stop is het Mount Bruce Wildlife Centre waar je onder andere de kiwi-vogel in hun nachtverblijf kunt zien. In het park vind je allerlei met uitsterven bedreigde vogels en een fijn café. Doordat het park beheerd wordt door ‘Staatsbosbeheer’, draag je met je bezoek meteen een steentje bij aan natuurbehoud in Nieuw-Zeeland. Het is een korte stop maar leuk om mee te pakken. Vanuit het wildlife-park rijd je door naar een van de wijnhuizen met eigen wijngaard. Hier regelen we een knusse cottage vlakbij de wijnranken. Met de auto zit je ’s avonds zo in Martinborough of het historische Greytown waar je verschillende restaurants kunt vinden. Als er geen cottage beschikbaar is, dan boeken we je in een historisch hotel of comfortabel B&B.

Dag 2 Ontdekken Wairarapa wijnregio

Vanmorgen staat er een ontbijt voor je klaar en heb je tijd om bijvoorbeeld het leuke dorpje Marinborough in te gaan of de omgeving te ontdekken. Aan het einde van de ochtend wordt je weer bij de wijngaard verwacht voor een rondleiding. Tijdens de tour krijg je uitleg over het hele proces van druif tot wijn. Ook bezoek je de kelders en proef je de nodige wijntjes.

De wijn tour kan alleen plaatsvinden op woensdag tot en met zaterdag. Als je deze bouwsteen op andere dagen wil doen, dan plannen we in plaats van de rondleiding en proeverij een fietstocht met picknick voor je in.

Fietsen in plaats van de proeverij:
Rond 10 uur word je verwacht bij het Martinborough Visitor Centre. Met een goedgevulde picknickmand en een kaart van de omgeving stap je op de fiets. De tocht is voor iedereen met een normale conditie goed te doen; in deze regio vind je voornamelijk heuvels en geen hoge bergen. Stel je niet voor dat je tussen de wijnranken fietsen: veel wijngaarden liggen direct aan een (rustige) weg. Wij vonden het leuk om bij verschillende wijnhuizen te stoppen en een glaasje te proeven. Laat je zintuigen het werk doen en geniet van de kleur, smaak en geur. Sommige wijnhuizen vragen hiervoor een kleine vergoeding. Niet alle wijnhuizen zijn iedere dag open, vraag dit dus goed na. Om de proeverijen niet te zwaar op de maag te laten vallen, kun je onderweg smullen van het lekkers uit je picknickmand.

Nieuw Zeeland reis WairarapaDag 3 Nieuw-Zeeland reis Wairarapa – Vertrek

Na het ontbijt neem je afscheid en vervolg je je reis. Na een laatste blik op de groene heuvels zet je koers naar je volgende bestemming. Als je gisteren vergeten bent een fles wijn in te slaan dan heb je daar vandaag nog even de tijd voor.

Om je reis door Nieuw-Zeeland te vervolgen, is de bouwsteen Varen naar het Zuiden een goede optie. Vanuit de hoofdstad Wellington maak je de oversteek naar het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Als je reis in noordelijke richting verder gaat dan kies je voor Tongariro Moon Crossing. Hier zul je verbaasd zijn over het maanlandschap en de vulkanen van het Tongariro National Park.