fietsen tussen wijnranken nieuw zeeland

Fietsen door wijn- & kiwiland

Nieuw-Zeeland reis Wairarapa

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Wairarapa
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 238,- p.p. bij 2 personen

Zo'n eind van huis, maar toch voelt het vertrouwd wanneer je op de fiets in Nieuw-Zeeland stapt. Picknicmand voorop en trappen maar. Vlak voordat je de oversteek maakt naar het Zuidereiland waan je je met deze bouwsteen in bourgondisch Nieuw-Zeeland. De groene wijngaarden en vergezichten over het heuvellandschap vonden wij een prettige onderbreking van de route tussen Tongariro en Wellington. Je stuurt je fiets langs de wijnvelden. Stop onderweg bij verschillende wijnhuizen om een glaasje te proeven en laat je zintuigen het werk doen. Niet alleen maak je hier een fietstocht, ook een bezoek aan een Wildlife Centre staat op de planning. Hier kun je zomaar het nationale symbool van Nieuw-Zeeland, de kiwi, tegenkomen.

Je slaapt twee nachten in een kleinschalig Bed&Breakfast. De eigenaars zorgen ervoor dat je je hier meteen thuis voelt.

Overnachten: 2 nachten in bed & breakfast gelegen midden in de glooiende heuvels
Excursies: entree Mount Bruce Wildlife Centre, fietstocht door Wairarapa wijnregio inclusief picknicklunch
Transport: geen
Maaltijden: 2x ontbijt, 1x picknicklunch
  • autohuur

  • overige excursies

  • maaltijden naast het ontbijt en genoemde lunch

  • fooien

Dag 1 Aankomst in Wairarapa, bezoek wildlife park

Vandaag rijd je naar Wairarapa; onderdeel van de bekende Martinborough wijnregio. Je eerste stop is het Mount Bruce Wildlife Centre waar je onder andere de kiwi-vogel in hun nachtverblijf kunt zien. In het park vind je allerlei met uitsterven bedreigde vogels en een fijn café. Doordat het park beheerd wordt door ‘Staatsbosbeheer’, draag je met je bezoek meteen een steentje bij aan natuurbehoud in Nieuw-Zeeland. Het is een korte stop maar leuk om mee te pakken. Vanuit het wildlife-park rijd je door naar je knusse Bed&Breakfast waar je de komende twee nachten slaapt. Chris en Polly zullen je warm verwelkomen. Het B&B ligt middenin de glooiende heuvels waarvandaan je eindeloos ver kunt kijken. Op het terrein hebben Chris en Polly ook een eigen wijnmakerij waar ze een mooie pinot noir maken. Met de auto zit je ’s avonds zo in het historische Greytown waar je verschillende restaurants kunt vinden.

wijngebied nieuw zeelandDag 2 Fietstocht door Wairarapa wijnregio

Vanmorgen staat er een huisgemaakt ontbijt voor je klaar. Bij mooi weer zorgt Polly dat de tafel buiten gedekt staat. Rond 10 uur word je verwacht bij het Martinborough Visitor Centre op 25 minuten rijden van de Bed&Breakfast. Met een goedgevulde picknickmand en een kaart van de omgeving stap je op de fiets. De tocht is voor iedereen met een normale conditie goed te doen; in deze regio vind je voornamelijk heuvels en geen hoge bergen. Stel je niet voor dat je tussen de wijnranken fietsen: veel wijngaarden liggen direct aan een (rustige) weg. Wij vonden het leuk om bij verschillende wijnhuizen te stoppen en een glaasje te proeven. Laat je zintuigen het werk doen en geniet van de kleur, smaak en geur. Sommige wijnhuizen vragen hiervoor een kleine vergoeding. Niet alle wijnhuizen zijn iedere dag open, vraag dit dus goed na. Om de proeverijen niet te zwaar op de maag te laten vallen, kun je onderweg smullen van het lekkers uit je picknickmand.

Nieuw Zeeland reis WairarapaDag 3 Nieuw-Zeeland reis Wairarapa – Vertrek

Na het ontbijt neem je afscheid van Chris en Polly en vervolg je je reis. Na een laatste blik op de groene heuvels zet je koers naar je volgende bestemming. Als je gisteren vergeten bent een fles wijn in te slaan dan heb je daar vandaag nog even de tijd voor.

Om je reis door Nieuw-Zeeland te vervolgen, is de bouwsteen Varen naar het Zuiden een goede optie. Vanuit de hoofdstad Wellington maak je de oversteek naar het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Als je reis in noordelijke richting verder gaat dan kies je voor Tongariro Moon Crossing. Hier zul je verbaasd zijn over het maanlandschap en de vulkanen van het Tongariro National Park.