reizen nieuw zeeland noorden

Varen naar het zuiden

Nieuw-Zeeland reis Wellington

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Wellington - Picton
Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
Reissom: € 109,- p.p. bij 2 personen
Inclusief: o.a ferryovertocht

Wil je naast een bezoek aan het noordereiland ook het zuidereiland aandoen? Dan kies je voor deze bouwsteen waarbij je een knus verblijf in de strandwijk van Wellington combineert met de ferryovertocht naar het Zuidereiland. In plaats van te verblijven in de drukte van de stad, vonden wij een gezellig guesthouse aan het strand. Hier huur je een kano of fiets en heb je tijd de hoofdstad op een relaxte manier te verkennen. De volgende dag maak je de overtocht naar het Zuidereiland met de ferry. Je vaart dwars door de adembenemende fjorden en vanaf het dek zie je als je geluk hebt de dolfijnen mee zwemmen. Aan het einde van deze overtocht kom je aan in de havenplaats Picton waar een nieuwe auto voor je klaarstaat. Hier begint het avontuur op het Zuidereiland. Wanneer je vanaf het Zuidereiland richting het noorden reist, is deze bouwsteen ook in omgekeerde volgorde mogelijk

Overnachten: 1 nacht in een hostel met gedeelde faciliteiten
Excursie: geen
Transport: ferryovertocht van Wellington naar Picton voor personen
Maaltijden: geen

- autohuur
- maaltijden
- excursies
- fooien

nieuw zeeland wellingtonDag 1 Nieuw-Zeeland reis Wellington – Aankomst

Verblijf in Wellington

Vandaag kom je aan in de hoofdstad van Nieuw-Zeeland: Wellington. Het is niet direct één van ’s werelds bekendste en meest bruisende hoofdsteden, maar een bezoek is het zeker waard. Wellington is een niet al te drukke stad, met een levendige haven en vriendelijke inwoners. De stad is gelegen in het zuiden van het Noordereiland en kijkt uit over de Cook Strait; het water dat het Noorder- en Zuidereiland scheidt. Vanwege haar ligging kan het flink waaien in Wellington en daarom heeft de stad ook de bijnaam ‘Windy City’ gekregen. Wellington kan worden gezien als de cultuurstad van Nieuw-Zeeland en je vindt hier onder andere het Te Papa Museum. Dit unieke museum vertelt je de geschiedenis van Nieuw-Zeeland en de Maori.

plimmerton hotel Nieuw Zeeland reis WellingtonJe checkt vervolgens in bij een gezellig hostel aan een rustige kustweg in Plimmerton, de voorstad van Wellington. We hebben gekozen voor dit hostel in Plimmerton, zodat je vlakbij het strand kunt verblijven. Je hebt een eigen kamer maar deelt wel de badkamer. Als je wilt kunnen we ook een hotel in het centrum van Wellington boeken waar je wel een eigen badkamer hebt. Meer informatie over dit hotel vind je onderaan deze pagina. Plimmerton is een kleine plaats op zo’n 20 minuten rijden van Wellington centrum. Het strand ligt voor de deur en ’s avonds geniet je van prachtige zonsondergangen. Het hostel heeft een leuke sfeer en goede service. De eigenaars zijn erg vriendelijk en doen hun best je een onvergetelijk verblijf te bezorgen. Kano’s en fietsen kun je hier ook huren. Wil je even lekker ontspannen, dan kun je een boek lezen in de gezellige binnentuin.

noordereiland ferry zuidereiland nieuw zeelandDag 2 Wellington – ferryovertocht – Picton

Vandaag lever je de auto in en maak je de overtocht per ferry naar het plaatsje Picton op het Zuidereiland. Op de boot zijn verschillende restaurants, bars, shops en zelfs een bioscoop om je drie uur durende overtocht zo comfortabel mogelijk te maken. Vanaf het dek zie je de fjorden van de Marlborro Sounds uit het water oprijzen. Geniet vanaf het water van de kleine beboste (schier-) eilanden en het groene, uitgestrekte berglandschap. Kijk niet alleen naar het landschap, maar speur ook eens het water af… Misschien zie je dolfijnen boven het water uit springen. Picton is je eerste bestemming op het Zuidereiland waar je de auto ophaalt en je reis vervolgt. Uiteraard kunnen we deze bouwsteen ook andersom inplannen zodat je juist naar Wellinigton reist.

Via een mooie kustweg reis je van Picton naar het bekende Abel Tasman Nationaal Park. Hier kunnen we de bouwsteen Van Palmenbos naar zeehondenbaai. Ook Flippers en Wallies, waar je speurt naar walvissen en dolfijnen, is een gepast vervolg van de reis.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Centrum hotel in Wellington

Reissom: € 125,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: 1 nacht in een modern hotel in het centrum van Wellington, ferryovertocht van Wellington naar Picton

Vind je het niet prettig om je badkamer te delen of vind je het leuk om in de stad te verblijven, dan kunnen we ook een accommodatie in het centrum van Wellington inplannen. Het hotel is modern ingericht en je kamer is van alle gemakken voorzien. Vanuit dit hotel kun je gemakkelijk de stad intrekken om de bezienswaardigheden op te zoeken. Wil je op je gemak bijvoorbeeld het Te Papa Museum of het Wellington Opera House bezoeken dan is een verblijf in dit hotel aan te raden. We gebruiken meerdere vergelijkbare hotel in het centrum en niet overal is het ontbijt inbegrepen en ook de kosten voor het parkeren (bij dit hotel NZD 30,- per nacht) kan verschillen.

Welke optie wil je aanvragen?

Varen naar het zuiden
Centrum hotel in Wellington
x