Wonderlijk Wanaka

Wanaka Nieuw-Zeeland reis

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Wanaka
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 145,- p.p. bij 2 personen
Inclusief: o.a. verblijf in historisch hotel

Wanaka is een sfeervol stadje tussen bekende hoogtepunten als de gletsjers, Queenstown en de Milford Sound. Veel scenes uit de 'Lord of the Rings' films zijn hier opgenomen en je zal ongetwijfeld veel herkennen in de spectaculaire natuur die je gaat zien. Wanaka is een stuk kleiner en sfeervoller dan Queenstown maar nog niet overlopen door drommen toeristen; wel zo fijn vonden wij. Je slaapt hier vaak in een van de oudste hotels van Nieuw Zeeland en waant je even terug in de tijd. Deze bouwsteen laat je kennismaken met Lake Wanaka en het Mount Aspiring National Park maar je kan er ook een fijn rustpunt van maken in je reis.

Overnachten: 2 nachten in een sfeervol pub-hotel, B&B of lodge
Excursies: geen
Transport: geen
Maaltijden: geen

- autohuur
- excursies
- maaltijden
- fooien

hotel wanaka nieuw zeelandDag 1 – Op naar Wanaka

Vandaag kom je aan in Wanaka; een knusse plaats met een aantal leuke restaurants en cafés. Veel reizigers slapen in het zuidelijker gelegen Queenstown, maar wij kiezen liever voor het sfeervolle Wanaka. Je ontloopt hier de backpackers en dus de drukte. We hebben een bijzonder hotel gevonden op ongeveer 20 minuten rijden van het drop. De accommodatie lijkt op een Engelse pub met open haard en binnentuin. Het is één van de oudste hotels van Nieuw-Zeeland en de ouderwetse koets voor de deur maakt het plaatje compleet. Eet vanavond vooral in de pub; wij hebben hier misschien wel de lekkerste maaltijd in heel Nieuw-Zeeland gegeten. Andere slaapplekken die we gebruiken zijn een houten hotel in het stadje, cottage of sfeervol Bed&Breakfast. In de drukke maanden is het altijd afwachten waar een plekje is.

Dag 2 – Kennismaking met Wanaka

Wij ontbeten vandaag in een van de vele cafeetjes in het dorp. Net als de locals; een broodje en cappuccino met uitzicht op het meer. De dag ligt verder nog helemaal open en je kiest zelf waar je zin in hebt. Zin om actief  bezig te zijn? Pak dan de auto richting Mount Aspiring National Park waar je bijvoorbeeld de Rob Roy Glacier Track (3-4 uur retour) wandelt of de wat kortere Mount Iron Track. Ook kajakken en fietsen zijn mogelijk. Een rondje langs een deel van het meer vonden wij ook de moeite waard. Loop ook eens bij de I-Site (het lokale toeristenkantoor bij het meer) binnen voor tips.

 

excursie wanaka nieuw zeelandOptionele excursie

Zelf hebben wij in Wanaka een excursie per 4×4 auto gedaan. Samen met gids en klein groepje rijdt je langzaam omhoog door de ruige heuvels rondom Lake Wanaka. Een deel van de tocht gaat over privé ‘farmland’ dus je krijgt een direct een kijkje in de keuken van de grote boerderijen hier. Eenmaal aangekomen op de top kijk je je ogen uit onder het genot van een kopje koffie of thee. Het meer en de heuvels strekken zich uit zover als je kunt kijken. Als je interesse hebt in deze excursie dan horen we het graag.

Dag 3 – Vertrek uit Wanaka

Vandaag is het tijd om verder te reizen. Als je naar het zuiden reist kies dan voor de bouwsteen ‘Watervallen en fjorden’. Hierbij ontdek je groene fjorden van Milford Sound. Reis je naar het noorden? Dan ga je verder met machtige gletsjers en de ruige westkust. Wij maakten op weg naar Fox Glacier een stop vlakbij Makarora. Hier maak je een korte wandeling door een dichtbegroeid bos tot je plotseling aankomt bij een hangburg over een magisch blauw meer. Zeker de moeite waard.

Reisspecialist Leonie aan het woord:

Wanaka, een van mijn favoriete plekjes op het Zuidereiland. Een gemoedelijk stadje aan Lake Wanaka met gezellige koffiebars, restaurants en winkels. Je kunt hier veel van dezelfde ‘outdoor’ activiteiten doen als in Queenstown maar het voelt allemaal een stuk minder toeristisch aan. Mount Aspring National Park ligt ook nog eens binnen handbereik. Mijn tip? Wandel de Rob Roy Track in het nationale park. De track leidt je langs een bijzondere wereld van bergen, gletsjers, valleien met rivieren en meren.