Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

   Nieuw-Zeeland met kinderen

   Nieuw-Zeeland rondreizen met kinderen

   Nieuw-Zeeland is een prima vakantiebestemming voor avontuurlijke gezinnen met kinderen van alle leeftijden. Maak samen met je kinderen een wandeling, verdiep je in de Maori cultuur, spot pinguïns op het strand en vaar door fjorden met tientallen watervallen.

   Nieuw-Zeeland is een veilig en kindvriendelijk land. In ieder dorpje vind je speeltuinen waar je kinderen kunnen uitrazen. Maak er onderweg een spelletje van wie de meesten schapen telt en ook de voorzieningen zijn erg goed. Er zijn wel een paar zaken waar je rekening mee moeten houden, zeker als je met kleine kinderen op reis gaat. Zo moet je in eerste instantie weten dat het, met tussenstop, zo’n 30 uur vliegen is vanaf Nederland. Daarnaast is het in juli en augustus winter in Nieuw-Zeeland en zul je in die periode dus eerder in snowboots dan op je slippers rondlopen. Heb je jonge, nog niet schoolgaande, kinderen dan kun je dus het beste in onze winter (de Nieuw-Zeelandse zomer) op reis gaan.

   nieuw zeeland met kinderenWij werken in Nieuw-Zeeland voornamelijk met kleinschalige hotels en B&B’s. Indien mogelijk reserveren we voor gezinnen familiekamers en als dit niet lukt proberen we kamers naast elkaar te boeken. Reis je in de Nieuw-Zeelandse zomer dan is het ook erg leuk om als gezin een camper te huren. Dit geeft je veel flexibiliteit en de kinderen hoeven dan niet elke keer te wennen aan een nieuwe slaapplek. Wel is het goed om je te realiseren dat het weer in Nieuw-Zeeland onberekenbaar is. Schijnt het ene uur de zon, niet veel later komt de regen met bakken naar beneden zetten. In een camper heb je vrij weinig bewegingsruimte en ’s avonds kun je niet altijd even lang meer buiten zitten. We hebben zelf ook met een kind door Nieuw-Zeeland gereisd en overleggen graag met je over de mogelijkheden.

    

   Nieuw-Zeeland kinderenOnze reisspecialisten hebben zelf met kinderen door Nieuw-Zeeland gereisd. Een leuke uitdaging, maar wat een mooie beleving. Reisspecialist Ellen: “Samen met mijn man en dochter van 1,5 heb ik een autorondreis door Nieuw-Zeeland gemaakt. Met het plannen van mijn reis heb ik er bewust voor gekozen om meerdere nachten op dezelfde plek te blijven. Zo zie je misschien iets minder van het land, maar is de reis voor het hele gezin goed te doen. Mijn dochter was snel aan het tijdverschil gewend en genoot ontzettend van het boerenleven in Nieuw-Zeeland. Ze zal zich achteraf niet veel van de reis herinneren, maar de schapenknuffel is inmiddels haar favoriet geworden.”

    

   nieuw-zeeland-met-kidsRiksjaKids: samen de wereld ontdekken

   Zoals we hierboven al aangeven is Nieuw-Zeeland een kindvriendelijke land, maar is het met name de afstand naar de bestemming en het ideale reisseizoen die wat minder gunstig zijn. Zoek je een bestemming die wat beter afgestemd is op het reizen met (kleine) kinderen, kijk dan eens op www.riksjakids.nl. Hier bieden wij op een geselecteerd aantal bestemmingen reisprogramma’s die speciaal zijn samengesteld voor families. Onze Kids-reisspecialisten weten uit eigen ervaring hoe het is om met (kleine) kinderen ver op reis te gaan. Zij helpen je graag verder bij het samenstellen van jouw ideale reis.

   Ben je opzoek naar een leuk alternatief voor Nieuw-Zeeland, bekijk dan bijvoorbeeld onze Canada familiereizen of onze Amerika Kids rondreizen. Deze landen staan net als Nieuw-Zeeland bekend om hun indrukwekkende landschappen en unieke natuur. Grote voordeel is dat het naar deze bestemmingen minder ver vliegen is en je er juist in juli en augustus goed op reis kunt.