Bouw je eigen Nieuw-Zeeland-reis

Wil je genieten van de ruige natuur op het Zuider-Eiland, kennis maken met de Maori cultuur of zeeleeuwen en pinguïns spotten bij zonsondergang? Wat je voorkeur ook heeft, met onze bouwstenen – korte reizen van een paar dagen – kan het allemaal. Jij kiest in de verschillende regio’s wat je wilt doen en wij puzzelen de meest logische route voor je in elkaar. Wil je een handig overzicht van alle bouwstenen? Bekijk dan onze kaartpagina. Nog makkelijker? Kijk dan bij onze flexibele Nieuw-Zeeland-rondreizen. Bel of mail ons: wij, Nieuw-Zeeland-experts Simone en Leonie helpen je graag op weg.

Kies een regio

1 Bouwstenen Noordereiland: Eilanden, vulkanen en Maori cultuur

Subtropische eilanden, vulkanische maanlandschappen en Maori cultuur

Op het Noordereiland ontdek je ‘city of sails’ Auckland, vaar je langs subtropische eilandjes, zwem je met dolfijnen en zie je enorme kauri bomen en uitgestrekte stranden. Verder zuid reis je door typisch hobbit land met glooiende, felgroene heuvels met onder de grond grotten met gloeiwormen. In het midden vind je spuitende geisers, gekleurde zwavelmeren, vulkanische maanlandschappen en maak je kennis met Maori cultuur. De hoofdstad, Wellington ligt op het zuidelijkste puntje van het Noordereiland en hier vertrekt je boot naar het bergachtige Zuidereiland.

2 Bouwstenen Zuidereiland: Gletsjers, groene fjorden en gouden stranden

Gletsjers, groene fjorden en gouden stranden

Je Zuidereiland avontuur start met goudgele strandjes, felblauwe zee en bossen met hangbruggen. Langs de westkust zie je robben en zeehonden, wandel je door wouden en door ijsholen op de gletsjer. Verder zuid waan je je in de Lord of the Rings: hier rijd je door bizar gevormde bergketens, langs felblauwe meren en vaar je door steile fjorden met watervallen. Slapen op schapenfarms doe je in het uiterste zuidelijke puntje van het eiland, waar je ook met gids op zoek gaat naar albatrossen, pinguïns en unieke kiwi vogels.

3 Tropisch toetje: Wegdromen op Fiji en Langkawi

Wegdromen op Fiji, Langkawi, Bali of Ko Samui

De South Pacific heeft iets magisch; de naam roept direct het beeld op van paradijselijke eilanden met witte zandstranden, grote palmen, gekleurde vissen en lachende mensen met bloemenkransen. Hetzelfde geldt voor Langkawi; een tropisch eiland aan de Westkust van Maleisië. Fijne plekken om je actieve Nieuw-Zeeland reis relaxed af te sluiten met strand, hangmat en cocktails. Naast zon, zee en strand vind je op alle eilanden ook een achterland vol met watervallen, bergen, kloven en kleine dorpen. Ook Bali en de eilanden bij Thailand zijn mogelijk.