nieuw zeeland reis coromandel

nieuw zeeland reis coromandelSubtropische eilanden, vulkanen en Maori cultuur

Bouwstenen op het Noordereiland

Met onze bouwstenen op het Nieuw-Zeeland Noordereiland slaap je in een safaritent, zwem je met dolfijnen en wandel je door oeroude bossen met een Maori gids. Je ontdekt spuitende geisers, vulkanen en kalkstenen rotsen. Je slaapt tussen de wijnranken, een bergslot met uitzicht op de vulkaan en een hostel met kano’s voor de deur. Je kunt ook een van onze individuele Nieuw-Zeeland rondreizen uitkiezen; combinaties van bouwstenen die wij goed bij elkaar vinden passen. Als je vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op. Onze ervaren Nieuw-Zeeland specialisten Leonie en Ellen helpen je graag verder.

Tip: boek je een Nieuw-Zeeland reis waarbij je in mei, juni, juli of augustus 2018 reist? Dan krijg je van ons 10% korting op je slaapplekken in Nieuw-Zeeland. Neem gerust contact met ons op voor een reisplan.

✔ We helpen je vanuit onze eigen ervaring             ✔ Je slaapt kleinschalig en sfeervol
✔ Je ziet de highlights, maar mijdt de massa          ✔ Vervoer en bijzondere excursies zijn geregeld

Kies je favoriete Nieuw-Zeeland bouwstenen
Voeg de bouwstenen toe aan je reisplan
Vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan
Reisschema: Auckland
Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
Reissom: € 108,- p.p. bij 2 personen

Eenmaal aangekomen aan de andere kant van de wereld is het wel zo prettig om je reis relaxed te beginnen. We regelen daarom alvast je transfer en eerste overnachting. Je hebt de keuze uit een kleinschalig Bed&Breakfast aan de rand van de stad of een modern hotel midden in het centrum. 

Omdat Auckland omgeven is door water wordt de stad ook wel City of Sails genoemd. Wij vonden het leuk om met een ferry de stad te verkennen. Vlak voordat het gaat schemeren is het uitzicht over de stad vanuit de Sky tower nog mooier dan overdag. Geniet van een diner of drankje terwijl je je boven de stad uit waant.
verder lezen

Welke optie wil je aanvragen?

Easy Going Auckland
Overnachting bij aankomst in de nacht
x
+

Voeg deze bouwsteen toe aan je Nieuw-Zeeland reis!

Reisschema: Bay of Islands
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 240,- p.p. bij 2 personen

De Bay of Islands is het gebied ten noorden van Auckland, met Paihia als vertrekplaats voor boottripjes. Je vaart er langs subtropische eilandjes, strandjes en dolfijnen. Wandelen doe je in wouden met enorme, eeuwenoude kauri bomen. Wij vonden in dit gebied meerdere knusse hotelletjes, B&B’s en een farm hostel.

Vanaf je slaaplek maak je trektochten met uitzicht over de eilanden, neem je een plons in een van de rotsmeren, pak je een kajak voor een tochtje op de rivier en is de dolfijnenboottrip inbegrepen.
verder lezen

Welke optie wil je aanvragen?

Woudreuzen en eilanden
Special Stay - boetiek in hotel in Russell
x
+
Reisschema: Kerikeri (Bay of Islands)
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 372,- p.p. bij 2 personen
Reistijd: Safaritenten mogelijk tussen half december en half maart

Wandelen langs bossen en stranden, kajakken langs subtropische eilanden en slapen in je eigen safaritent. Tijdens deze bouwsteen ontdek je de wereld van kamperen en wandelen maar dan met meer comfort. De meeste meerdaagse wandelen gaan namelijk ‘back to basic’ en zijn erg pittig. 

Deze bouwsteen laat je proeven van slapen in de natuur en fantastische wandelingen maar dan net even anders. Onderweg geniet je van subtropische baaien, reusachtige kauribomen en ruige kustlijnen.
verder lezen

Welke optie wil je aanvragen?

Kamperen onder de sterren
Boottocht en zwemmen met dolfijnen
x
+
Reisschema: Hahei
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 124,- p.p. bij 2 personen

Op z’n twee uur rijden van Auckland ligt het schiereiland Coromandel. Een heuvelachtig hobbitlandschap, slingerende wegen langs kleine baaien met felblauwe zee en witte kalkstenenrotsen langs de strandjes. Coromandel is vooral genieten en deze bouwsteen is dan ook een soort ‘mini-vakantie’ tijdens je Nieuw-Zeeland reis. 

Je slaapt hier in een sfeervol cottage in een tuin, vol met bloemen. Vanuit je cottage pak je een kajak, wandel je langs het strand of bezoek je Hot Water Beach. Dit is een strand waar je je ingraaft in een grote kuil en je vulkanisch heet water laat opborrelen als een warm bad.
verder lezen

Welke optie wil je aanvragen?

Coromandel Hotwater Beach
Special Stay - Cooks Beach Bed & Breakfast
x
+
Reisschema: Raglan
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 216,- p.p. bij 2 personen

Nieuw-Zeeland of Ibiza? Die vraag zal je je nog wel vaker stellen tijdens deze bouwsteen. Het stadje Raglan doet namelijk sterk denken aan Ibiza met haar ‘bohemian’ sfeertje. Hippe koffie bars, surf dudes en bijzondere winkeltjes maken je relaxte strandverblijf compleet. Tijdens een kajaktocht ontdek je vulkanische stranden,  kalkstenenrotsen en met een beetje geluk peddel je langs zeehonden en orka’s.

Reisschema: Waitomo
Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
Reissom: € 180,- p.p. bij 2 personen

In Waitomo rijd je door glooiende, groene heuvels, op weg naar je bed & breakfast op een heuvel. Rijdend door deze heuvels vermoed je niet, dat hier grotten vol met gloeiwormen te vinden zijn. Wij vonden er een avontuurlijke organisatie, die je drijvend per rubberband of al abseilend de donkere dieptes laten verkennen. 

Bijzonder om in het donker onder een door ‘sterren’ verlichte grot te dobberen. Als je minder avontuurlijk bent regelen we een bootje. 
verder lezen

Welke optie wil je aanvragen?

Glow in the dark
Waitomo grotten excursie met rubberboot
Waitomo grotten excursie met abseilen
x
+
Reisduur: Rotorua
Reisschema: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 264,- p.p. bij 2 personen

Tijdens deze bouwsteen ontdek je alle ins en outs van de Maori cultuur tijdens een wandeling door het Whirinaki Forest. De Maori-gids laat je de bijzondere en heilige plekken van dit woud zien en brengt de natuur tot leven met zijn kleurrijke verhalen. Wij vonden dit een bijzondere manier om de gids je als insider veel leer over de geschiedenis en gebruiken van de Maori’s in Nieuw-Zeeland. 

In het stadje Rotorua dobber je na de tocht ontspannen in warmwaterbronnen of bezoek je de gekleurde zwavelmeren en spuitende geisers. 
verder lezen

Welke optie wil je aanvragen?

Maori Forest Trail
Special Stay - boetiek hotel Rotorua
Hobbiton Movie Set Tour
x
+
Reisschema: Gisborne
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 235,- p.p. bij 2 personen

Voel je even als Floortje Dessing aan het einde van de wereld. Je reist naar de weinig bezochte oostkust waar je als een van de eersten ter wereld de zon ziet opkomen. Een magisch moment om die oranje bol uit het water omhoog te zien klimmen. Even lijk je alleen op de wereld.

Reisschema: Tongariro National Park
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 165,- p.p. bij 2 personen

Een bizar maanlandschap, opgedroogde lavastromen, besneeuwde vulkanen en azuurblauwe meren. Tijdens deze bouwsteen ontdek je deze bizarre wereld tijdens één van Nieuw-Zeelands mooiste dagwandelingen. Pittig zeker maar de onbeschrijfelijk uitzichten zijn het zeker waard. 

. Minder actief ingesteld? Er zijn genoeg korte wandelingen te maken in het park en deze plek mag haast niet ontbreken in je Nieuw-Zeeland reis. 
verder lezen

Reisschema: Whanganui
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 314,- p.p. bij 2 personen

Tijdens deze bouwsteen ontdek je een weinig bezochte regio in het midden van het Noordereiland. In de middle of nowhere staat een gezellige lodge aan de oevers van de Whanganui-rivier. Vanaf je veranda geniet je van rust, ruimte en waanzinnige uitzichten. De lodge zet zich in voor het behoud van de bedreigde blue duck, met een beetje geluk spot je deze bijzondere eend. Tijdens een tocht met de kajak komt het Whanganui National Park pas echt tot leven.

Reisschema: New Plymouth
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 357,- p.p. bij 2 personen

Waar de meeste reizigers kiezen voor de vulkanen bij het Tongariro National Park is er aan de westkust een plek waar je nog echt van het gebaande pad af gaat. Het is hier rustiger en uitvalsbasis New Plymouth is een goed bewaard geheim. De wandeling bij Mount Taranaki met een gids zal je niet snel vergeten. De mooiste foto’s maak je van Mount Taranaki bij zonsondergang als de berg weerspiegelt in het water.

Reisschema: Wairarapa
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 213,- p.p. bij 2 personen

In het zuiden van het Noordereiland vind je heuvels vol met wijngaarden waar je op je gehuurde fiets langs rijdt. Picknickmand voorop en trappen maar. Vlak voordat je de oversteek maakt naar het Zuidereiland waan je je in bourgondisch Nieuw-Zeeland. 

Ook sta je tijdens je bezoek aan een Wildlife Centre oog in oog met hét nationale symbool, de kiwi-vogel. Je slaapt in een knusse Bed & Breakfast met een weids uitzicht over het golvende heuvellandschap. De vriendelijke eigenaars zorgen ervoor dat je verblijf hier aan niets ontbreekt. 
verder lezen

Reisschema: Wellington - Picton
Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
Reissom: € 102,- p.p. bij 2 personen

Na de vulkanische hooglanden rijd je door naar het zuiden, naar de hoofdstad van Nieuw-Zeeland: Wellington. Wellington is een vrij kleine stad, gelegen tussen de groene heuvels en aan zee. Wij vonden het leuk om net buiten de stad te verblijven, in de gezellige wijk aan het strand, Plimmerton. 

Dit guesthouse ligt aan het strand en je huurt er een fiets of kano, om de stad op een andere manier te verkennen. In het gratis Te Papa museum vind je veel info over de geschiedenis van Nieuw-Zeeland en de Maori cultuur. De volgende dag regelen we de ferry voor je. Je geniet van de ontspannen, drie uur durende tocht door de subtropische, fjordachtige heuvels naar het Zuidereiland. 
verder lezen

Welke optie wil je aanvragen?

Varen naar het zuiden
Centrum hotel in Wellington
x
+
1
van
13
x

Verstuur je reisplan