Nieuw Zeeland reis ZuidereilandGletsjers, groene fjorden en gouden stranden

Bouwstenen Zuidereiland

Met onze bouwstenen op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland wandel je langs goudgele baantjes en varens, vaar je langs ijzige gletsjers en groene fjorden en ga je op zoek naar pinguïns en zeehonden. Wij vonden hier leuke overnachtingsplekken zoals een groot landhuis met veranda, houten chalet en afgelegen schapenfarm. Je kunt ook een van onze individuele Nieuw-Zeeland rondreizen uitkiezen; combinaties van bouwstenen die wij goed bij elkaar vinden passen. Als je vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op. Onze ervaren Nieuw-Zeeland specialisten Leonie en Ellen helpen je graag verder.

Tip: boek je een Nieuw-Zeeland reis waarbij je in mei, juni, juli of augustus 2018 reist? Dan krijg je van ons 10% korting op je slaapplekken in Nieuw-Zeeland. Neem gerust contact met ons op voor een reisplan.

✔ We helpen je vanuit onze eigen ervaring             ✔ Je slaapt kleinschalig en sfeervol
✔ Je ziet de highlights, maar mijdt de massa          ✔ Vervoer en bijzondere excursies zijn geregeld

Kies je favoriete Nieuw-Zeeland bouwstenen
Voeg de bouwstenen toe aan je reisplan
Vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan
Reisschema: Abel Tasman National Park
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 157,- p.p. bij 2 personen

Tijdens deze bouwsteen ontdek je het  Abel Tasman park. Een fijn rustpunt in je reis en weer een hele andere omgeving. Per watertaxi ga je het park in en trek je al wandelend langs de goudgele baaien, grote varens en zie je een zeehondenkolonie van dichtbij. Je overnacht in charmante kleine hostels of een mooie lodge.

Welke optie wil je aanvragen?

In Tasmans voetsporen
In Tasmans voetsporen - comfort
Kajakken in Abel Tasman National Park
x
+

Voeg deze bouwsteen toe aan je Nieuw-Zeeland reis!

Reisschema: Hokitika - Fox Glacier
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 113,- p.p. bij 2 personen

Ruige kliffen, slingerende wegen langs gletsjers en brede zandstranden; dat is de westkust van Nieuw-Zeeland. Je combineert tijdens deze bouwsteen een verblijf aan het strand, waar je slaapt in je eigen huisje, met een bezoek aan de Fox gletsjer. Hier wandel je makkelijk zelf naar de voet van de gletsjer. 

Geniet, al wandelend, van de spectaculaire vergezichten over de uitloper van de gletsjer en bergen. Moe maar voldaan verblijf je een nacht in het dorp bij de gletsjer. Als je de gletsjer liever per helikopter ontdekt dan horen we het graag. 
verder lezen

Welke optie wil je aanvragen?

Van kust naar gletsjer
Excursie heli-hike Fox Glacier
x
+
Reisschema: Wanaka
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 137,- p.p. bij 2 personen

Met deze bouwsteen maak je kennis met ‘klein Queenstown’ Wanaka en het Mount Aspiring National Park. Een sfeervol stadje ingesloten door bergen en op de drempel van het beroemde nationale park waar je goed kunt wandelen.

Je hebt alle tijd en bepaald zelf wat je wil gaan doen. Wandelen door de Lord of the Rings omgeving? Skydiven, raften of gewoon een wandeling langs het meer. Waar je ook naar op zoek bent, in Wanaka zal je je ogen uitkijken. 
verder lezen

Reisschema: Te Anau
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 225,- p.p. bij 2 personen

Vanuit Te Anau, de ‘gateway’ tot de Milford Sound, ontdek je tijdens deze bouwsteen de groene fjorden per boot. Vroeg in de ochtend rijd je al slingerend via een van de mooiste wegen naar dit niet te missen hoogtepunt van je Nieuw-Zeeland reis.

Op een kleinschalige boot ontdek je hier Milford Sound. In een mist omhulde wereld vaar je langs watervallen, pinguïns en zeehonden. Dan stopt de kapitein de boot en geniet je in stilte van de natuur om je heen. 
verder lezen

 

Welke optie wil je aanvragen?

Watervallen en fjorden
Te Anau met Doubtful Sound Overnight Cruise
x
+
Reisschema: Mount Cook
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 319,- p.p. bij 2 personen

Zo ver je kunt kijken niets dan oneindige bossen, azuurblauwe meren en de witte bergtoppen van Mount Cook. Dit is het hart van Nieuw-Zeeland. Naast bergen en meren vind je hier ook machtige gletjsers die wij het liefst vanaf het water ontdekken. 

Stap daarom in de boot en zie hoe torenhoge muren van ijs afbrokken in het gletsjermeer; bizar om te zien. Natuurlijk heb je ook alle tijd voor wandelingen in deze omgeving. 
verder lezen

Welke optie wil je aanvragen?

Varen over ijsmeren
Mount Cook in vogelvlucht
x
+
Reisschema: Catlins - Dunedin
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 321,- p.p. bij 2 personen

In het zuiden van het Zuidereiland vind je de Catlins. Een afgelegen gebied met zandwegen waar de schapenboerderijen in het weidse landschap liggen. Het is een hele ervaring om op zo’n boerderij te overnachten en te zien hoe het er aan toe gaat. 

Hier spot je ook een boel zeldzame dieren, zoals pinguïns, Hector-dolfijnen en albatrossen. Dan door naar Dunedin voor een natuurtocht met gids langs pinguïns en zeehonden. Dé bouwsteen voor wie van rust, natuur en dieren houdt. 
verder lezen

Reisschema: Akaroa - Christchurch
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 241,- p.p. bij 2 personen

Met deze bouwsteen begint of eindigt je reis door Nieuw-Zeeland op een ontspannen manier. Het vulkanische schiereiland Banks Peninsula geeft je direct een vakantiegevoel. De groene heuvels, blauwe baaien en steile rotsen zijn de komende dagen je thuis. 

Ontdek op je gemak het gezellige dorpje, de haven en wandel door de omgeving. Een nachtje Christchurch is vanwege de vluchttijden een must en ontbreekt dan ook niet in deze bouwsteen. 
verder lezen

Welke optie wil je aanvragen?

Picknick op de Banks
Special Stay bouwsteen - met luxe Bed&Breakfast in Akaroa
TranzAlpine dagexcursie naar Arthurs Pass
x
+
Reisschema: Kaikoura
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 137,- p.p. bij 2 personen

Kaikoura is dé plaats in Nieuw-Zeeland waar je bijna gegarandeerd walvissen en dolfijnen ziet. Een bijzondere ervaring om langzaam een grote grijze staart uit het water te zien glijden… Tijdens deze bouwsteen slaap je twee nachten in een sfeervol Bed&Breakfast vlakbij Kaikoura en reserveren we een plekje op de boot. 

Betalen doe je ter plaatse, aangezien de trip weersafhankelijk is en alleen uitvaart bij rustig weer. 
verder lezen

1
van
8

 

 

Trekkingen

Als Nieuw-Zeeland ergens om bekend staat dan is het wel om de fantastische wandelingen die je er kunt maken. ‘Trampen’ in de natuur is dan ook wat de Nieuw-Zeelanders, en veel reizigers, graag doen. De bekendste wandelingen zijn de meerdaagse ‘Great Walks’. Het land heeft negen wandelingen aangewezen die je een goed beeld geven van al het natuurschoon in Nieuw-Zeeland. Ze voeren je van bergtoppen en stranden, langs inheemse bossen en fjorden naar gletsjers. Onderweg slaap je in eenvoudige hutten die door overheid worden onderhouden. Daarnaast zijn er de laatste jaren een aantal wandelingen over privéland bijgekomen die je op plekken laten komen waar weinig anderen zijn geweest. Deze meerdaagse wandelingen laten maar een beperkt aantal wandelaars per dag toe omdat de hutten snel volgeboekt kunnen zijn.

Voor de echte wandelaars bieden we daarom een aantal meerdaagse tracks aan. Een combinatie van een aantal ‘Great Walks’ en de wandelingen over privégebied zoals de Humpridge Track en Banks Peninsula Track. Klik hier voor een overzicht van de tracks.

x

Verstuur je reisplan