Nieuw-Zeeland reisspecialisten - Leonie en Ellen

Over Riksja Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland specialist

Riksja Nieuw-Zeeland is onderdeel van Riksja Travel, een reisorganisatie van en voor reizigers. Op het kantoor in Leiden werken we met enthousiaste mensen met een passie voor reizen. We reizen het liefste de aardbol rond, waar en wanneer we maar kunnen. We bieden dan ook die manier van reizen aan die we zelf het leukste vinden.

Door middel van onze bouwstenen, korte reissegmenten, kun je zelf jouw ideale reis samenstellen. In onze rondreizen hebben we al combinaties van bouwstenen gemaakt, maar pas ze gerust aan om de reis te maken die bij jou past. Een reis die je op je eigen tempo indeelt, waarbij je een land en zijn bevolking echt leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Een grappige, mooie of bijzondere ervaring die je nog lang bijblijft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Lees hier meer over onze kijk op verantwoord reizen.

Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds.

nieuw zeeland specialist leonieLeonie Lodder

Reisspecialist Nieuw-Zeeland

In 2005 ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met Riksja Travel. Tijdens mijn studie zocht ik een stageplek en trok Riksja Travel mijn aandacht. Een reisorganisatie ‘van reizigers voor reizigers’ waar je de bestemmingen echt beleeft. Eenmaal aan de slag bij Riksja werd ik al snel aangestoken met het ‘reisvirus’. Nieuwsgierig geworden naar de manier van reizen volgde een trip naar Zuid Afrika en inmiddels heb ik al heel wat van de wereld gezien. We zijn inmiddels 9 jaar verder en nog steeds is mijn werk mijn passie.

Het fijne van Riksja Travel vind ik dat je zelf je reis kan samenstellen en er zeker van bent dat de leukste kleinschalige accommodaties en bijzondere excursies alvast geregeld zijn. Des te meer tijd heb je om te genieten! Tijdens mij reis door Nieuw Zeeland sprak vooral de veelzijdige natuur me aan; vulkanische landschappen en zwavelmeren worden afgewisseld met subtropisch regenwoud, ijzige gletsjers en uitgestrekte velden. Het zweefvliegen tijdens ‘Mount Cook in vogelvlucht’ is me het meest bijgebleven. In alle stilte boven zweefde ik boven de besneeuwde toppen en blauwe meren…

Ellen van Adrichem

Reisspecialist Nieuw-Zeeland

Een land echt leren kennen en je onderdompelen in de cultuur en natuur, dat is wat voor mij reizen zo bijzonder maakt. Bij Riksja Travel staat deze beleving voorop en kun je met bouwstenen je eigen reis samenstellen. Daarin laat je terugkomen wat voor jou belangrijk is. Ik vind het vooral leuk dat je je vrijheid behoudt, maar wel zeker weet dat dat kleinschalige hotelletje van tevoren geboekt wordt en je dus op de leukste plekken slaapt. Zo kom je in contact met de gastvrije eigenaars van een Bed & Breakfast of kijk je vanuit je kamer uit over uitgestrekte meren en bergen.
Inmiddels werk ik al 7,5 jaar met veel plezier bij Riksja Travel. Iedere dag ben ik met reizen bezig en zo kan ik meteen inspiratie op doen voor mijn eigen vakanties. Ik hou van natuur, rust en wildlife en Nieuw-Zeeland heeft dit allemaal. De ruige omgeving van Wanaka en Mount Cook heeft op mij het meeste indruk gemaakt. Met een 4WD tussen honderden schapen rijden doe je ook niet dagelijks.

Jorien van Zantenjorien-wie-zijn-wij2

Reisspecialist Nieuw-Zeeland

Al sinds 2006 werk ik met veel plezier bij Riksja Travel. Ik vind het heerlijk om iedere dag met reizen bezig te zijn en een bijdrage te kunnen leveren aan de onvergetelijke ervaringen van onze reizigers. Zelf reis ik ook het liefst op de Riksja manier; individueel op reis, maar wel met zekerheid dat ik de hoogtepunten van een land zal zien. Ik heb op deze manier al veel mooie plekken van de wereld mogen zien.

Zo ook Nieuw-Zeeland, waar ik in een maand zowel het Noorder-als het Zuidereiland heb ontdekt. Nieuw-Zeeland heeft erg veel indruk op me gemaakt, vooral door de enorme variatie aan landschappen. Zo reden we door enorme bossen vol varens en metersdikke bomen, vaarden we langs fjorden en watervallen, kajakten we in een lichtblauwe zee met zeehondjes bij Abel Tasman en bleef ik foto’s maken van het ruige gebergte bij Tongariro. Ik denk ook nog graag terug aan de gloeiwormen in Waitomo waar ik een abseilavontuur heb meegemaakt in de grotten. Ik weet zeker dat ik hier terug ga komen!

 

nieuw zeeland agentOnze partner ter plaatse

In Nieuw-Zeeland werken wij met een partner die je ter plaatse met raad en daad ter zijde staat.

Wij selecteren onze lokale partners met zorg. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk; vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je Nieuw-Zeeland reis, in goede handen bent.

 

stempel riksja travelReizen met Riksja Travel

Wij zijn onderdeel van Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, inmiddels ook dichtbij, die je hieronder ziet.

Wil me meer over ons weten? Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Kids en Riksja Travel.

Verstuur je reisplan