Nieuw-Zeeland reisspecialisten - Leonie en Ellen

Over Riksja Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland specialist

Riksja Nieuw-Zeeland is onderdeel van Riksja Travel, een reisorganisatie van en voor reizigers. Op het kantoor in Leiden werken we met enthousiaste mensen met een passie voor reizen. We reizen het liefste de aardbol rond, waar en wanneer we maar kunnen. We bieden dan ook die manier van reizen aan die we zelf het leukste vinden.

Door middel van onze bouwstenen, korte reissegmenten, kun je zelf jouw ideale reis samenstellen. In onze rondreizen hebben we al combinaties van bouwstenen gemaakt, maar pas ze gerust aan om de reis te maken die bij jou past. Een reis die je op je eigen tempo indeelt, waarbij je een land en zijn bevolking echt leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Een grappige, mooie of bijzondere ervaring die je nog lang bijblijft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Lees hier meer over onze kijk op verantwoord reizen.

Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds.

nieuw zeeland specialist leonieLeonie Lodder

Reisspecialist Nieuw-Zeeland

In 2005 ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met Riksja Travel. Tijdens mijn studie zocht ik een stageplek en trok Riksja Travel mijn aandacht. Een reisorganisatie ‘van reizigers voor reizigers’ waar je de bestemmingen echt beleeft. Eenmaal aan de slag bij Riksja werd ik al snel aangestoken met het ‘reisvirus’. Nieuwsgierig geworden naar de manier van reizen volgde een trip naar Zuid Afrika en inmiddels heb ik al heel wat van de wereld gezien. We zijn inmiddels 9 jaar verder en nog steeds is mijn werk mijn passie.

Het fijne van Riksja Travel vind ik dat je zelf je reis kan samenstellen en er zeker van bent dat de leukste kleinschalige accommodaties en bijzondere excursies alvast geregeld zijn. Des te meer tijd heb je om te genieten! Tijdens mijn reis door Nieuw Zeeland sprak vooral de veelzijdige natuur me aan; vulkanische landschappen en zwavelmeren worden afgewisseld met subtropisch regenwoud, ijzige gletsjers en uitgestrekte velden. Het zweefvliegen tijdens ‘Mount Cook in vogelvlucht’ is me het meest bijgebleven. In alle stilte boven zweefde ik boven de besneeuwde toppen en blauwe meren…

Simone Evenhuis

Reisspecialist Nieuw-Zeeland

Op vakantie gaan was al van kleins af aan iets waar ik echt naar toe kon leven, want er bestaat toch niets leukers dan nieuwe plekken ontdekken en nieuwe mensen ontmoeten. Daarom vind ik mijn baan als reisspecialist bij Riksja Travel ook zo ontzettend leuk. Op deze manier kan ik andere mensen enthousiast maken om hetzelfde te doen. Na mijn studie ben ik Zuidoost Azië gaan ontdekken in ongeveer 5 maanden tijd. Ik had nog wel veel langer door kunnen reizen, wat een belevenis was dat. Na mijn reis kon ik niet wachten om bij een gave reisorganisatie zoals Riksja Travel te gaan werken.

Reizen betekent voor mij uit je ‘comfort-zone’ treden. Het net even anders doen waardoor je onvergetelijke ervaringen op doet. Dat doet Riksja Travel ook, het net even specialer maken door kleinschalige accommodaties aan te bieden met verrassende plekken in je rondreis. Zo ook bij Nieuw-Zeeland. We zoeken een balans tussen de hoogtepunten en de ongerepte uitgestrekte natuur van Nieuw-Zeeland. Mijn reis naar Nieuw-Zeeland bestond uit veel hoogtepunten, maar de omgeving van Mount Cook en Wanaka zijn wel mijn persoonlijke favoriet! Ik ga graag met je aan de slag om de droomreis voor jou in elkaar te zetten.

 

nieuw zeeland agentOnze partner ter plaatse

In Nieuw-Zeeland werken wij met een partner die je ter plaatse met raad en daad ter zijde staat.

Wij selecteren onze lokale partners met zorg. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk; vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je Nieuw-Zeeland reis, in goede handen bent.

 

Reizen met Riksja Travel

Wij zijn onderdeel van Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, inmiddels ook dichtbij, die je hieronder ziet.

 

Wil me meer over ons weten? Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Kids en Riksja Travel.