Emirates nieuwe lijndienst

Door: Neal Luitwieler | Foto: Emirates

We hebben heel goed nieuws! Emirates start komende zomer 2018 met een lijndienst tussen Bali en Nieuw-Zeeland. Vanaf 14 juni vliegt de maatschappij dagelijks van Denpasar naar Auckland en omgekeerd, als verlengde van een extra lijnvlucht tussen Dubai en Denpasar. Waarom vinden we dit goed nieuws? Nou, dit betekent dat je je Nieuw-Zeeland reis kunt afsluiten op een heerlijk strand in Bali. En daarvoor is onze 27-daagse rondreis Van Kiwiland tot Palmenstrand perfect.

Rondreis Nieuw-Zeeland en Bali?

Tijdens onze Nieuw-Zeeland rondreis Van Kiwiland tot Palmenstrand beleef je Nieuw-Zeeland van ‘zuid naar noord’, zodat je vanaf Auckland gemakkelijk naar Bali kunt vliegen. Het tempo van de rondreis ligt lager en daarom heb je meer de tijd om te genieten. Na een tocht langs azuurblauwe meren, gletsjers en fluoriserende zwavelmeren is het aan het einde van de rondreis tijd om lekker te luieren in je hangmat op Bali. Wie droomt er niet van om een rondreis door Nieuw-Zeeland te combineren met een tropische afsluiting? We kiezen persoonlijk liever voor Bali waar het, in tegenstelling tot Fiji, het hele jaar mooie weer is. We hebben op Bali een mooi plekje gevonden voor je afsluiting en extra nachten zijn altijd mogelijk. Lekker genieten van een goed boek met een kokosnoot in je hand.

De Emirates-vlucht EK450 vertrekt om 06:55 uit Dubai en komt om 20:20 aan op Bali. Om 22:00 vertrekt de Boeing 777-300ER daar weer, om de volgende ochtend om 10:00 te arriveren in Auckland. Het schema van terugvlucht EK451 ziet er als volgt uit: vertrek Auckland 12:40, aankomst Bali 17:55. Vertrek Bali 19:50, aankomst Dubai 00:45 (+1).

Door de nieuwe lijnvlucht krijgt Auckland het hele jaar door een directe verbinding met Bali. Air New Zealand vliegt slechts een deel van het jaar naar het Indonesische eiland. Emirates onderhoudt ook een rechtstreekse lijndienst vanuit Dubai naar Auckland, één van de langste vluchten ter wereld. Op die route wordt van een Airbus A380 gebruikgemaakt. Ook vliegen ze van Dubai naar Christchurch (met korte tankstop in Sydney) waar deze rondreis begint. We kunnen dus leuke combinaties voor je maken. En stopover in Dubai of juist Australië, dan je reis door Nieuw-Zeeland en eindigen op Bali.

Emirates was al van plan om komend zomerseizoen twee keer per dag naar Bali te vliegen, dat wordt nu dus drie keer. De maatschappij zet op alle vluchten naar het vakantie-eiland een Boeing 777-300ER in. Al met al een fijne toevoeging want normaal gesproken moest je van Auckland altijd via Australië naar Bali vliegen. Je bent nu dus minder tijd kwijt en de vlucht is ook gunstig in prijs.