Beleef de Hobbit zelf in Nieuw-Zeeland!

Denk je aan Nieuw-Zeeland, dan denk je misschien ook snel aan de films ‘de Hobbit’ en ‘Lord of the Rings’. Beide films zijn helemaal in Nieuw-Zeeland opgenomen, dus ben jij, net als wij, grote fan van Nieuw-Zeeland én de Hobbit? Dan hebben we goed nieuws! Want in Nieuw-Zeeland kun je meerdere Hobbit-plekken bezoeken die je ook exact terug ziet in de film. Dit zijn onze tips!

Hobbiton – Hobbit in Nieuw-Zeeland

De bekendste plek is waarschijnlijk wel de filmlocatie van de ‘Shire’, oftewel Hobbiton. Op het Noordereiland, vlakbij de plaats Matamata, vind je achter de groene heuvels de typische hobbit-huizen. Voordeur ongeveer op kniehoogte, pompoenen en andere gewassen in de groentetuinen. Je kunt niet zelf door de filmset lopen, maar vertrekt onder begeleiding van een gids vanaf het restaurant ‘Shires Rest’. Eenmaal aangekomen bij de Hobbit-huizen, wandel je in ongeveer 1,5 uur door het dorp. Je gids kent net die verhalen die je zelf nog niet wist over de films. Aan het einde van de tour mag een biertje of ander drankje in het bekende café ‘The Green Dragon’ niet ontbreken. Je bent zeker niet de enige toerist die hier naartoe wilt, maar als je je foto’s goed neemt, lijkt het soms nét of je zonder andere reizigers voor het huis van Bilbo Baggins staat. Deze excursie is bijvoorbeeld goed te combineren met een bezoek aan de gloeiwormgrotten bij Waitomo.

Tongariro National Park

Mordor, Mount Doom, de Lonely Mountain: al deze scenes zijn opgenomen in de omgeving van Tongariro en Ruapehu. De ruige bergen hier hebben iets weg van een donker maanlandschap. Je kunt hier verschillende wandelingen maken, waaronder de Tongariro Crossing. De toegangspoorten tot Mordor moet je er wel even bij denken.

Hobbit op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland

Nieuw Zeeland reis Mount Cook tasman glacierDe Hobbit is in Nieuw-Zeeland op zowel het Noorder- als het Zuidereiland gefilmd. Veel scènes zijn opgenomen in de regio van Wanaka, Queenstown en Mount Cook. De weidse landschappen van het Zuidereiland komen in de film goed tot hun recht. Met onze excursie ‘Mount Cook in vogelvlucht’ zie je hetzelfde als wat Gandalf vanaf de rug van een ‘Great Eagle’ zag. Je zult merken dat als je door het land rijdt, je niet direct alle filmlocaties direct herkent: special effects geven de locaties net dat beetje extra.

Wil je nog meer plekken van de films bezoeken, dan raden wij aan een boekje met filmlocaties te kopen. Deze heb je zowel van de Hobbit als van Lord of the Rings. De boekjes zijn in de meeste boekwinkels te koop.

Bekijk ook eens...

Welke optie wil je aanvragen?

Watervallen en fjorden
Te Anau met Doubtful Sound Overnight Cruise
x
+

Welke optie wil je aanvragen?

Glow in the dark
Waitomo grotten excursie met rubberboot
Waitomo grotten excursie met abseilen
x
+

Lees ook...