Leef je uit in Queenstown

 

Queenstown is één van de grootste steden op het Zuidereiland en misschien wel de mooiste tijdens je Nieuw-Zeeland rondreis. Dit vanwege de ligging aan het meer en de bergtoppen van The Remarkables op de achtergrond. Dat is toch wel een groot verschil met steden als Auckland, Christchurch en Wellington. In dit blog vertel ik, Leonie van Riksja Nieuw-Zeeland, je graag alles over deze stad, de bezienswaardigheden en wat je er kan doen. Zelf vind ik dat je niet naar Nieuw-Zeeland gaat voor de steden, maar als je lang genoeg de tijd hebt, is het absoluut leuk om er wat van mee te pakken.

Queenstown staat bekend als de ‘outdoor capitol’ van Nieuw-Zeeland. Je kan er dan ook ontzettend veel avontuurlijke activiteiten ondernemen. Onder andere bungee jumpen, skydiven, paragliden en wat niet meer. Aangezien we niet allemaal zo avontuurlijk aangelegd zijn – ik in ieder geval niet – belicht ik in dit blog wat andere tips.

 

Ziplinen en Queenstown Gondola

Dit zijn eigenlijk twee tips in één. Bovenop Gondola Hill, bij Bob’s Peak, start je zipline avontuur met Ziptrek Ecotours. Om hier te komen neem je de Queenstown Gondola (in het zomerseizoen kan het hier erg druk zijn – dus zorg dat je genoeg tijd neemt) voor een rit naar de top. Eenmaal boven geniet je hier van het uitzicht over de stad en de omgeving. Dan door naar de boomhut waar je uitleg krijgt van de gidsen. Vervolgens suis je langs de boomtoppen en onderweg geniet je van het uitzicht op Lake Wakitipu en bergen van The Remarkables.

De weg naar Glenorchy

Een gave route om vanuit Queenstown te rijden is die naar Glenorchy. Een klein stadje aan de oevers van het water. Onderweg zal je zeker een paar keer stoppen om foto’s te maken. Een stop die ik aan kan raden is de Bob’s Cove Nature Walk. Vanaf de parkeerplaats duurt de wandeling naar de oever van Lake Wakitipu zo’n 20 minuten. Onderweg hoor je de vogels in de boomtoppen en eenmaal bij de oever kun je een verfrissende duik nemen.

Queenstown Hill

Een keertje vroeg op staan gaat je de mooiste uitzichten over de stad opleveren vanaf Queenstown Hill. Zeker bij zonsopkomst schiet je hier de mooiste foto’s van de stad en omgeving.

 

Jet boot over de Shotover River

Een wat meer avontuurlijke tip, maar niet te, is een tripje met een jet boot. Aan de ene kant lekker zitten in de boot, maar aan de andere kant met een enorme snelheid over het water suizen. Dat samen met de vele bochten en bijzondere wit/blauwe water van de Shotover Rivier vond ik dit een aanrader.

Milford Sound

De fjorden van Milford mogen naar mijn mening niet ontbreken tijdens je Nieuw-Zeeland rondreis. Met een boot vaar je langs de machtige groenen fjorden, watervallen en met een beetje geluk zie je zeehonden. Je kunt de Milford Sound vanuit Te Anau ontdekken maar ook vanuit Queenstown. Dan is het wel echt een dagexcursie omdat Milford Sound vanuit Queenstown verder rijden is. Makkelijk is dat je vanuit Queenstown met een bus gaat en niet zelf hoeft te rijden.

 

Hamburger eten bij Fergburger

Stap tijdens je bezoek aan Queenstown zeker even bij Fergburger binnen. Hier maken ze volgens de locals de lekkerste hamburgers van de stad. Geen gewone hamburgers, maar hele grote en ruim belegde hamburgers! Er staat vaak een lange rij voor de winkel, maar dat hoort ook een beetje bij de beleving. Je kan de hamburger daar opeten of je zoekt een plekje op het gras bij de Queenstown Gardens.