Levendig Wellington

 

Tijdens je rondreis door Nieuw-Zeeland kun je de stad Wellington een bezoek brengen, de tweede grote stad op het Noordereiland en de hoofdstad van Nieuw-Zeeland. Wij van Riksja Nieuw-Zeeland geven je graag een kijkje in deze stad. De stad staat bij de locals bekend als ‘Windy Welly’ want het kan er flink waaien. De stad ligt dan ook aan zee. Het is een boeiende en aantrekkelijke stad vanwege de ligging, musea en cultuur. In dit blog vertel ik je waarom ik Wellington zo’n fijne stad vindt en wat je er kan zien en doen.

 

 

ferry Nieuw Zeeland reis Wellington

Het eerste woord wat bij me naar boven komt als ik aan Wellington denk? Dat is toch wel gemoedelijk. Het is een heerlijk relaxte stad waar veel op loopafstand is. Je hebt niet het idee in een grote stad te zijn. Wellington wordt ook nog eens omringt door water en heeft hierdoor mooie stranden, baaien en zelfs een wijngebied in de achtertuin. Mijn favoriete tijdsbestedingen?

 

 

 

Te Papa museum

Het bekendste museum van Nieuw-Zeeland is het Te Papa. Hier leer je meer over Nieuw-Zeeland en de geschiedenis van het land. Er zijn tentoonstellingen en shows, je ontdekt alles over kunst, dieren, planten en vooral ook over de Maori-geschiedenis en cultuur. Ook is het museum heel interactief. Je kunt er dan ook uren ronddwalen. Entree is gratis, soms moet je wel een kaartje kopen voor een bepaalde tentoonstelling.

 

 

Een ritje in de kabelbaan

De bekendste bezienswaardigheid van de stad is waarschijnlijk wel de historische kabelbaan. Opgericht in 1902 en een waar icoon van de stad. De kabelbaan brengt je van de buitenwijken, in de heuvels, naar het centrum van de stad. Niet alleen toeristen reizen met de cable car, maar juist ook de locals. Je hebt vanuit de kabelbaan en geweldig uitzicht over de stad en de baaien. Het ritje omhoog duurt 5 minuten en kost een paar Dollar. Wij kozen ervoor om naar beneden te lopen. Je komt dan langs de Wellington Botanical Gardens en die wil je eigenlijk ook wel een bezoek brengen.

 

 

Wellington Botanical Gardens

Een waar rustpunt in de stad; dat zijn de botanische tuinen in Wellington. Je kunt er heerlijk tot rust komen of bijvoorbeeld genieten van een picknicklunch. Het park is 25 hectare groot dus er is genoeg ruimte.

 

Cuba Street

Een van de bekendste straten van Wellington is Cuba Street. Er mogen geen auto’s rijden en dat maakt het een fijn plekje. Vol met winkels, restaurants en bars. Een van de hotels tijdens onze bouwsteen ‘Varen naar Zuiden’ ligt aan Cuba Street. Niet heel rustig gelegen dus, maar wel in het hart van de stad.

 

 

Leeds Street en koffie drinken

Vlakbij Cuba Street ligt Leeds Street; eigenlijk geen straat maar meer een steeg. Een steeg die de locals liever voor zichzelf houden, maar ik ga dit geheim toch met jullie delen aan Leeds Street liggen een aantal bijzondere winkels die allerlei lekkernijen maken en verkopen. Ze werken met lokale producten en vaak handgemaakt. Bijvoorbeeld Fix & Fog (pindakaas), The Leeds Street Bakery en The Wellington Chocolate Factory. Als je een chocolade liefhebber bent dan zou ik zeggen, gaan! Verder heeft Nieuw-Zeeland een koffie cultuur waar je u tegen zegt. Wellington is daar geen uitzondering op. Overal in de stad vind je de leukste koffiebars met vaak lokaal gebrande koffie en de lekkerste taartjes, muffins en scones. Natuurlijk zijn er nog veel meer bezienswaardigheden in Wellington. Ik zou zeggen, tijd om de stad zelf te ontdekken! Benieuwd naar meer steden in Nieuw-Zeeland? Neem dan ook even een kijkje op de blog van Auckland, Christchurch of Queenstown!

 

Bekijk ook eens...

Lees ook...