Navigatie in Nieuw-Zeeland

Met je eigen huurauto Nieuw-Zeeland verkennen geeft veel reizigers dat echte gevoel van vrijheid. Maar hoe zit het met de navigatie in Nieuw-Zeeland? Kan ik mijn overnachtingsplaatsen en de highlights wel goed vinden? Heb ik een GPS systeem nodig of krijg ik een wegenkaart mee? Op al deze vragen geef ik graag antwoord:

Tijdens je auto rondreis met Riksja Nieuw-Zeeland ga je op pad met een uitgebreide routebeschrijving en een eenvoudige wegenkaart. Ik vond dit voldoende om mijn weg te vinden tijdens mijn eigen reis. In de routebeschrijving staan ook leuke tips voor onderweg. Wij vonden het leuk om ter plaatse (bijvoorbeeld bij je eerste tankstop) nog een wegenatlas te kopen. Zelf hebben we de atlas van Kiwimaps als heel prettig ervaren. Als je reist per camper dan krijg je alleen een wegenkaart en campinggids mee van de verhuurder. Je bepaalt dan zelf je route.

Tegenwoordig ontvangen veel van onze reizigers deze documenten digitaal. Je kunt dit uiteraard wel uitdraaien. Maar wij vinden het een fijne gedachte dat we hiermee de natuur een handje helpen en onze reizigers nog steeds goed voorbereid op pad sturen. Bovendien reis je tegenwoordig niet meer zonder smartphone, i-pad of tablet. Je hebt je digitale documenten er dus zo bij gepakt.

Het wegen netwerk in Nieuw-Zeeland is overzichtelijk. Er is vaak maar een weg van A naar B. Alleen in de grotere steden kan het soms wat lastiger zijn, of de laatste 100 meter naar je overnachtingsplek. Navigatie kan op die momenten handig zijn. Heb je liever nog wat meer achter te hand om te navigeren door Nieuw-Zeeland tijdens je rondreis? Dan zijn er verschillende opties voor extra route-hulp.

navigatie nieuw zeeland kaart#1: Digitaal downloaden

Download kaarten van Nieuw-Zeeland op je i-pad, tablet of ander mobiel apparaat. Deze kun je vaak ook offline gebruiken en dus Gratis.  Apps die wel zelf erg fijn vinden zijn Herewego, Maps.me of Google Maps. Zet de kaarten die je nodig hebt vlak voor vertrek op je mobiele apparaat. Zeker bij Google Maps zijn ze soms maar een week of drie te gebruiken en moet je ze daarna vernieuwen.

#2: Navigatie huren in Nieuw-Zeeland

Boek eenieuw zeeland navigatien GPS systeem bij je huurauto. De kosten zijn ongeveer 7,- euro per dag (plus een borg). Wij regelen dit via onze lokale partner tezamen met alle overige services. Wij maken de reservering maar de kosten betaal je bij het ophalen van de auto met je creditcard.

#3: Je eigen navigatie meenemen naar Nieuw-Zeeland

Als je in Europa een ‘los’ navigatie apparaat gebruikt dan zou je kunnen kijken wat de kosten zijn om hier een kaart van Nieuw-Zeeland op te downloaden. Dan zou je je eigen apparaat kunnen meenemen op reis.

Kies zelf welke optie het beste bij jou past. Je zult hoe dan ook een prachtige route afleggen tijdens je selfdrive door dit afwisselende land!