Nieuw-Zeeland combineren met Australië?

Steeds meer van onze reizigers combineren hun reis door Nieuw-Zeeland met een korte trip door Australië. Zeker als je langer de tijd hebt kan het leuk zijn ook wat van Australië mee te pakken. Wat ook een reden kan zijn is dat je na een reis door Nieuw-Zeeland toe bent aan wat (gegarandeerde) zon en warmte :-). Hoe Nieuw-Zeeland combineren met Australië.

Nieuw-Zeeland combineren met AustralieWat is leuk om te combineren?
Als je nog nooit in Australië bent geweest dan zijn de ’ must sees’ toch wel Sydney, de Outback (met Uluru) en de Oostkust (met witte stranden, regenwoud en het Great Barrier Reef). Maar wat te combineren is ligt aan de periode waarin je reist. Aangezien de meeste reizigers naar Nieuw-Zeeland gaan tussen november en maart is het handig om daar even op te focussen.

De Outback en de Oostkust zijn vooral in november en december goed te doen. Dan is het nog niet zo warm en reis je in het droge seizoen. De paar maanden daarna kan het overdag wel 35 graden worden en zou je in het regenseizoen reizen. Sydney daar kun je het hele jaar naartoe. Veel reizigers lijkt het geweldig om Oud&Nieuw in Sydney te vieren en dat is het ook! Hou er alleen wel rekening mee dat je overnachtingen dan erg duur zijn. Ook is het lastig om beschikbare intercontinentale vluchten te vinden of vanuit Nieuw-Zeeland rond deze data.

Great Ocean RoadEen deel van Australië welke in de maanden januari tot en met maart goed combineert met Nieuw-Zeeland is de Zuidkust. Je kan bijvoorbeeld de Great Ocean Road tussen Melbourne en Adelaide rijden en naar Kangaroo Island gaan. Of ga eens helemaal van het gebaande pad en kies voor West-Australië. Nadeel is wel dat West-Australië nog best een aantal uurtjes vliegen is.

Andersom?
Je kunt er natuurlijk over nadenken om juist de focus op Australië te leggen en dan kort naar Nieuw-Zeeland te gaan. In juli en augustus bijvoorbeeld is het in heel veel gebieden in Australië goed weer terwijl het in Nieuw-Zeeland winter is. Je kunt in deze periode prima een korte trip maken in Nieuw-Zeeland (met name het Noordereiland) en dan combineren met Australië.

We denken natuurlijk graag met je mee over wat goed te combineren is in de periode waarin jij naar Nieuw-Zeeland reist. Samen met onze collega’s van Riksja Australië maken we een passend reisplan.