Nieuw-Zeeland in het laagseizoen

Wij van Riksja Nieuw-Zeeland krijgen geregeld de vraag wat de beste reisperiode voor Nieuw-Zeeland is. Zoals je wellicht al weet zijn de seizoenen in Nieuw-Zeeland omgekeerd aan die in Nederland. Wanneer het bij ons winter is, is het aan de andere kant van de wereld zomer. Het klimaat in Nieuw-Zeeland is redelijk stabiel. De winters zijn doorgaans niet heel koud en in de zomer wordt het er niet snikheet. Opvallend genoeg kiezen veel reizigers ervoor om tussen december en februari – de Nieuw-Zeelandse zomer – down under te reizen, terwijl reizen in het laagseizoen juist veel voordelen heeft.

Najaar in Nieuw-Zeeland

Wij, Riksja Nieuw-Zeeland fanaten Ellen en Leonie, hebben samen in april en mei 2017 het land bezocht en hebben dus in het laagseizoen gereisd. En we kunnen je vertellen: wij zijn maar enthousiast over deze reisperiode! Het grootste voordeel van reizen in deze periode is simpelweg de rust. Je bent op veel plekken vrijwel de enige reiziger, de wegen zijn nóg rustiger dan dat ze al waren en bij grote bezienswaardigheden heb je geen hordes toeristen voor je neus staan. De temperaturen liggen weliswaar wat lager dan in de zomer, maar uit ervaring weten we dat je ook dan niet altijd verzekerd van droog en zonnig weer. Op het Noordereiland lag de temperatuur tijdens onze reis ’s ochtends vaak rond de elf graden; dat liep gedurende de dag op tot 16-20 graden. Prima temperatuur dus om iets te ondernemen. De regio rond Bay of Islands kent de hoogste temperaturen. Het klimaat is in het najaar trouwens vaak behoorlijk stabiel. Op het Zuidereiland kun je iets lagere temperaturen verwachten: reken op een maximumtemperatuur van zo’n vijftien graden in Wanaka.

Andere voordelen aan een Nieuw-Zeeland-reis in het laagseizoen

Buiten dat het weer eigenlijk best prima is, zijn er zeker nog meer voordelen van een Nieuw-Zeeland reis in het laagseizoen. Hieronder lichten we de voordelen graag voor je uit.

slaapplekjes Nieuw-Zeeland laagseizoen1. Je kunt slapen op de leukste plekken

Naast de rust op de weg en bij de toeristische plekken, zijn ook de slaapplekken rustiger. De eigenaren van de kleinschalige accommodaties waar we mee samenwerken, zijn maar wat geïnteresseerd in je en knopen graag een praatje met je aan, want ze hebben daar nu volop tijd voor. Zo kom je, als je dat tenminste wilt, echt in contact met de kiwi’s. Ook hebben de wat kleinschaliger slaapplekken waar we zoveel mogelijk mee samenwerken in deze maanden vaak nog wel een kamer beschikbaar. Het zijn stuk voor stuk fijne accommodaties in de sfeer van de omgeving. Zo wordt je overnachting een belangrijk onderdeel van je beleving. We hebben alle plekken waar je slaapt zelf bezocht en eigenhandig uitgekozen. We hechten waarde aan ligging, sfeer en servicegerichtheid, evenals prijs. We werken op basis van beschikbaarheid: mocht er iets volgeboekt zijn, dan gaan we altijd op zoek naar een gelijkwaardig alternatief.

2. De natuur toont prachtige kleurschakeringen

De bomen in Nieuw-Zeeland hebben in het najaarprachtige rode en gele kleuren. De bladeren zaten begin mei nog grotendeels aan de bomen vast en het kleurenspektakel zorgde bij ons voor veel oh’s en ah’s. Een plek waar je echt geniet van deze herfstkleuren is het plaatsje Arrowtown, in de buurt van Queenstown.

Nieuw-Zeeland laagseizoen3. Je vliegt in het laagseizoen voordeliger naar Nieuw-Zeeland

Vliegtickets naar Nieuw-Zeeland zijn aan de prijs, dat is een gegeven. Je zit dan ook zo’n 24 uur in het vliegtuig. Onze ervaring van de afgelopen vijftien jaar is dat hoe eerder je je ticket boekt, des te minder je betaalt. Ook geldt dat een ticket goedkoper is in periodes waarin minder vraag is. Als je op tijd je ticket boekt voor de periode maart – mei, dan is de kans groot dat je kunt vliegen tegen een aantrekkelijk tarief. Wij adviseren je graag over de routes, tijdsduur, vliegtuigmaatschappijen, stop-overs en prijzen. Extra leuk: in april en mei combineer je Nieuw-Zeeland heel goed met Fiji. In deze periode is het weer in beide landen aantrekkelijk en ontwijk je het regenseizoen in de Pacific.

Wat neem je mee?

Zeker als je in het laagseizoen naar Nieuw-Zeeland gaat, kan het ’s ochtends en ’s avonds frisser zijn. Zorg daarom voor een goed windjack. Een dikke winterjas is eigenlijk alleen in de echte wintermaanden noodzakelijk, of als je langere tijd op het zuidereiland blijft. Verder blijft ons advies: laagjes kleding! Verschillende lagen houden je warm en je kunt een laagje afpellen als het toch te warm is. Ter plaatse kun je eventueel kleding van Merino-wol kopen; dit houdt je zeker warm. Wandelschoenen zijn toch ook vaak wel prettig om mee te hebben, omdat de grond in de ochtend vaak nog wat vochtig kan zijn. Je voeten blijven dan lekker droog.

Je hoort het al: Nieuw-Zeeland in het laagseizoen is wat ons betreft een must! Ook de maanden september en oktober zijn trouwens gunstig, omdat het dan minder druk is in het land. Wel is het klimaat dan iets instabieler en je mag meer wind en regen verwachten dan in april/mei. Nieuw-Zeeland is dus een land je vrijwel het hele jaar goed kunt bezoeken, mits je de juiste verwachtingen hebt en niet op zoek bent naar een warme zonbestemming.

 

 

Vind je het veel gepuzzel? Dan kun je ook kijken bij de rondreizen waarbij wij de bouwstenen al voor je aan elkaar hebben geregen.

Bekijk ook eens...

Nieuw Zeeland reis Noordereiland

Welke optie wil je aanvragen?

Woudreuzen en eilanden
Special Stay - boetiek in hotel in Russell
x
+

Welke optie wil je aanvragen?

Watervallen en fjorden
Te Anau met Doubtful Sound Overnight Cruise
x
+

Lees ook...