Nieuw-Zeeland waterland

De maand augustus staat bij Riksja Travel in het teken van water. Over water raak je tijdens je reis door Nieuw-Zeeland niet uitgesproken. Is het niet in de vorm van regen dan zijn het wel de mooiste meren en bijzondere kustlijnen. Hoog tijd om hier een blog over te schrijven.

# Fjorden
Op het Zuidereiland vonden wij het geweldig om een bezoek te brengen aan Fiordland National Park. Een schitterend natuurgebied welke bestaat uit allerlei fjorden. De bekendste zijn de Milford Sound en de Doubtful Sound. Ook een van de bekendste ‘Great Walks’ van Nieuw-Zeeland, de Milford Track, kronkelt door dit gebied. De Milford Sound en de Doubtful Sound zijn ook daadwerkelijk te bezoeken. Je vaart hier per boot door heen, of per kajak en het is zelf mogelijk een nachtje te slapen op een boot. Erg bijzonder om wakker te worden tussen de groene fjorden machtige watervallen en puntige rotsen. Bij onze bouwsteen ‘Watervallen en fjorden’ geeft je een goed beeld van wat je zou gaan zien en de mogelijkheden. Met een beetje geluk kom je ook nog wat zeehonden tegen. Om je heen niets dan water!

 

nieuw-zeeland-water# Regen
In Nieuw-Zeeland valt nogal eens wat regen. Net als hier maakt het nogal uit in welk seizoen je reist, maar dat het tijdens je reis weleens regent dat kunnen we eigenlijk wel met zekerheid zeggen. Op zich geen probleem want je kan je hier goed op kleden en de meeste excursies kunnen gewoon doorgaan. Ook foto’s die je in de regen maakt mogen er zijn en horen er bij als je naar Nieuw-Zeeland gaat. Het fijne van de regen is dat Nieuw-Zeeland zo mooi groen is en er geen problemen zijn voor de landbouw, drinkwater voorziening etc.

 

nieuw zeeland water

# Meren
In Nieuw-Zeeland heb je nogal al wat meren. Lake Taupo op het Noordereiland is het grootste meer. Op het Zuidereiland zijn er ook nogal wat meren en die vind ik persoonlijk nog mooier. Tijdens je rit van de gletsjers naar Queenstown (liggend aan Lake Wakatipu) kom je bijvoorbeeld Lake Hawea en Lake Wanaka tegen. Absoluut de mooiste waard om te stoppen en te genieten van het uitzicht. Mijn persoonlijke favorieten zijn de meren rondom Mount Cook. Dit zijn gletsjermeren en daardoor bijzonder van kleur. Als je van Queenstown richting Christchurch rijdt kom je langs Lake Ohau, Lake Pukaki en Lake Tekapo. Tijdens de bouwsteen ‘Varen over ijsmeren’ slaap je vlakbij Mount Cook en reserveren we een boottocht tussen de ijsschotsen. Stuk voor stuk meren met een bijzondere blauw-witte kleur en omgeven door machtige bergen en naaldbomen. Super gave plek om te zweefvliegen!

 

wait o tapu nieuw zeeland# Zwavelmeren
Naast de ‘gewone’ meren gaat het in Nieuw-Zeeland ook nog een stukje verder. De thermische wereld van het Noordereiland heeft een aantal zwavelmeren in de mooiste kleuren. Tijdens je bezoek aan Wai-O-Tapu, gelegen tussen Rotorua en Taupo, sta je versteld van de veelheid aan kleuren. Oranje, groen en geel dat zijn geen vreemde kleuren om hier tegen te komen.

 

Bekijk ook eens...

Welke optie wil je aanvragen?

Watervallen en fjorden
Te Anau met Doubtful Sound Overnight Cruise
x
+

Welke optie wil je aanvragen?

Maori Forest Trail
Special Stay - boetiek hotel Rotorua
Hobbiton Movie Set Tour
x
+

Lees ook...