Abel Tasman accommodatie Nieuw-Zeeland

Slapen in Nieuw-Zeeland

In Nieuw-Zeeland heb je keuze uit heel veel verschillende overnachtingsmogelijkheden en dat maakt slapen in Nieuw-Zeeland zo leuk. Van luxe hotels tot comfortabele B&B’s en van boomhut tot kasteel. Je kunt het zo gek maken als je zelf wil qua kosten maar ook qua hoe apart of bijzonder.

Als slapen in grote en wat onpersoonlijke hotels je niet uitmaakt dan zijn er, voor de weekenden, vaak voordelige deals te vinden. De kamers, die doordeweeks door zakenlieden worden gebruikt, staan dan vaak leeg. Ook zijn er voordelige hostels waar je al naar gelang de kosten een eigen kamer en badkamer kan hebben.  Dit zijn vaak de leukste slaapplekken want je komt heel makkelijk in contact met andere reizigers.

Verder heb je in Nieuw-Zeeland nogal wat motels om uit te kiezen. Hoewel ze er soms vanaf de weg niet zo spannend uitzien; is de prijs-kwaliteit verhouding vaak super. Je kunt vaak kiezen uit een eenvoudige studio maar ook kamers met goed uitgeruste keuken erbij. Of met meerdere slaapkamers waardoor ze geweldig zijn voor families. Vaak is er genoeg buitenruimte met bijvoorbeeld een zwembadje of gezamenlijke BBQ om te gebruiken.

Een andere optie die we zelf ook regelmatig gebruiken zijn de campings. Naast de kampeerplekken voor je tent of camper hebben zij ook allerlei andere slaapplekken. Leuke houten cabins, een stacaravan of motelkamer. Ook hier vaak weer goed gelegen, betaalbaar en goed uitgerust. Fijne hier is dat ze wat meer in de natuur liggen en er veel groen aanwezig is.

Akaroa b&b - vakantie Nieuw-ZeelandBij Riksja Nieuw-Zeeland kiezen we zoveel mogelijk voor sfeervolle accommodaties die passen bij de plaats waar je op dat moment bent. We proberen weg te blijven van de grote hotels (hoewel je er soms een nachtje slaapt om de kosten in de hand te houden en zoeken naar afwisseling. Van een Victoriaans Bed&Breakfast of een bergslot tot een boerderij middenin het schapenland. De plekjes hebben we allemaal zelf bezocht en uitgekozen en vooral gelet op de juiste combinatie van ligging, sfeer, servicegerichtheid van het personeel en een goede prijs/kwaliteit verhouding. Het resultaat is een uitgebreid portfolio van slapen in een safaritent, farm hostel, bergslot, lodge, B&B, motel en camping.