kayakken nieuw zeeland

Naar het strand in Nieuw-Zeeland

TijAbel Tasman Strand Nieuw Zeelanddens een reis door Nieuw-Zeeland kiezen veel reizigers voor een aantal dagen relaxen. Soms aan het begin van de reis, soms juist aan het einde. Vaak krijgen wij de vraag waar je het beste naar het strand kunt in Nieuw-Zeeland. En wat leuker is: de Bay of Islands of Coromandel? Voor beide is wat te zeggen en ik leg dan ook graag de verschillen en overeenkomsten uit. Uiteraard helpen wij je graag met het kiezen van de juiste plek tijdens jouw reis.

 

 

bay of islands strand nieuw zeeland

Strand Nieuw-Zeeland bij Bay of Islands

Wanneer je vanuit Auckland naar het noorden rijdt, kom je in de regio Northland. Hier vind je onder andere de Bay of Islands, maar ook de reusachtige Kauri-bomen en de vuurtoren bij Cape Reinga. De naam ‘Bay of Islands’ zegt het eigenlijk al: hier liggen vele eilanden voor de kust. Grote trekpleister is Paihia, vanwaar je ook verschillende boottochten kunt maken om bijvoorbeeld te zwemmen met dolfijnen. Zeker zomers is het hier behoorlijk druk. Northland en de regio van de Bay of Islands is heel divers, omdat je naast excursies in de baaien ook naar het noordelijkste puntje van Nieuw-Zeeland kan of de enorme Kauri-bomen kan bewonderen. Daarnaast vind je op verschillende plekken iets van de Maori-cultuur terug.

 

Vakantie Nieuw Zeeland strandStrand Nieuw-Zeeland bij Coromandel

Coromandel is een schiereiland ten oosten van Auckland. Het ligt op ongeveer 2,5 uur rijden vanaf de stad, maar neem je een mooie kustweg dan ben je iets langer onderweg. Naar ons idee vind je de mooiste stranden aan de oostkant van het schiereiland. Hier ligt ook het bekende Hot Water Beach waar je met een schepje een kuil kan graven voor je eigen heet waterbadje. De wegen naar de oostkust van Coromandel zijn bochtig, heel bochtig. Even wennen dus als je net in Nieuw-Zeeland bent aangekomen. De omgeving is ontzettend groen en met de ruige kliffen en mooie zandstranden, maakt dit Coromandel tot een afwisselende plek voor een aantal dagen relaxen. Het dorpje Hahei is dé toegangsplek voor een wandeling naar Cathedral Cove, een must-do in Coromandel. Hahei is heel gemoedelijk, zelfs hartje zomer. Het zandstrand hier is heel breed en de zee is goed toegankelijk. Cathedral Cove is helemaal een plaatje.

tasman strand nieuw zeelandHoe lang heb je de tijd?

Zowel de Bay of Islands als Coromandel zijn de moeite waard om te bezoeken. Heb je langer de tijd, dan raad ik aan om naar beide regio’s te gaan. Ze hebben beide mooie zandstranden, groen binnenland en ruige baaien, maar ze zijn zeker ook heel verschillend. In de Bay of Islands vind je meer levendigheid en is meer te doen, Coromandel heeft juist dat relaxte laidback-sfeertje. Als je moet kiezen, dan helpen wij je graag met je keuze. Heb je korter de tijd, dan raad ik Coromandel aan, omdat dit vaak beter op de route ligt. De Bay of Islands ligt echt in een uithoek en de afstanden naar andere highlights op het Noordereiland zijn groot. Wil je wat langer relaxen, dan is de Bay of Islands juist weer dé plek om te verblijven.

Voor zowel de Bay of Islands als Coromandel is dus iets te zeggen als je naar het strand in Nieuw-Zeeland wilt. Voor allebei geldt: Nieuw-Zeeland is niet zeker van tropische temperaturen, dus staar je niet blind op een strandvakantie. Maar een strandwandeling of lekker relaxen moet zeker lukken!

Bekijk ook eens...

Welke optie wil je aanvragen?

Coromandel Hotwater Beach
Special Stay - Cooks Beach Bed & Breakfast
x
+

Lees ook...