nieuw zeeland autohuurVoorwaarden autohuur Nieuw-Zeeland

Hieronder staan alle voorwaarden die betrekking hebben op je huurauto.

We raden je aan de voorwaarden goed door te lezen. Mocht je vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. De voorwaarden zijn geldig tot en met 31 maart 2020.

 

Hieronder staan alle voorwaarden die betrekking hebben op de autohuur in Nieuw-Zeeland. We raden je aan deze goed door te lezen. Mocht je vragen hebben, neem dan contact met ons op.

Inbegrepen in de prijzen:
Bijkomende kosten (ter plaatse te voldoen):
Verzekering en afkoop eigen risico

Alle auto’s hebben een basisverzekering met een eigen risico van NZ$ 4000,- (CCAR en FCAR) of  (NZ$ 5000,- voor de overige modellen). Schade aan banden, ramen, onderkant, bovenkant en ‘single vehicle’ is niet verzekerd (wel bij het afkopen van het eigen risico). Als de huurder zich niet houdt aan de voorwaarden van de huurder zoals het niet rijden op bepaalde wegen, rijden onder invloed etc, dan ben je volledig verantwoordelijk voor de schade.

Voor het eigen risico wordt een credit card slip achtergehouden. Deze credit card slip wordt vernietigd als de auto schadevrij en in dezelfde staat weer wordt afgeleverd. De verhuurder kan in sommige gevallen een bedrag van NZ$ 300,- op je creditcard blokkeren om te controleren dat deze werkt. Na drie dagen vervalt deze blokkering. Het is dus belangrijk dat je in het bezit bent van een creditcard. De creditcard moet op de naam van de hoofdbestuurder of eventueel medebestuurder staan.

Vanaf 1 april 2017 gelden de volgende aanvullingen. Er wordt altijd een borg van NZ$ 250,- per huurperiode ‘bevroren’ op de je creditcard. De verhuurder rekent 2% bij transacties per creditcard. Na 5-7 dagen na het inleveren van de auto wordt het bedrag weer vrijgegeven.

Het eigen risico is ter plaatse op verschillende manieren terug te brengen. We raden je altijd aan om het eigen risico geheel of in ieder geval gedeeltelijk af te kopen. Je kunt kiezen uit de volgende opties:

Optie 1:
Het eigen risico is terug te brengen naar NZ$ 500,- voor NZ$ 32,50 per dag bij de CCAR en FCAR
Het eigen risico is terug te brengen naar NZ$ 1000,- voor NZ$ 37,50 per dag bij de overige modellen (uitzondering XVAR categorie, busje, waar het eigen risico is terug te brengen tot NZ$ 1250,-)

Optie 2 = All inclusive tarieven

Je kunt echter ook kiezen voor onze all inclusive tarieven. Dan hebben wij de afkoop van het eigen risico tot NZ$ 0,- verwerkt in je reisplan. Ook alle bestuurders (vanaf 25 jaar) zijn dan inbegrepen. Evenals schade aan banden, bovenkant, onderkant, ramen en ‘single vehicle’. Dit scheelt ter plaatse flink wat ruimte op je creditcard en je kunt direct zorgeloos in de auto stappen. FWAR- en XVAR modellen blijven een eigen risico behouden van NZ$ 345,00 per ongeval.

Het is ook nog eens een stuk voordeliger om al in je reisplan voor de all inclusive tarieven te kiezen. Je bent dan goedkoper uit dan bij het afkopen van het eigen risico ter plaatse. Je kunt de tarieven inclusief all inclusive verzekering terugvinden op de volgende pagina.

Borgsom

Je borg staat gelijk aan het eigen risico en is afhankelijk van de verzekering die je hebt gekozen (zie ‘verzekering en afkoop eigen risico’). De borg kan met alle bekende creditcards (Visa, Mastercard, American Express etc.) worden voldaan. De creditcard-houder moet persoonlijk aanwezig zijn om te tekenen.

Vanaf 1 april 2017 gelden de volgende aanvullingen. Er wordt altijd een borg van NZ$ 250,- per huurperiode ‘bevroren’ op de je creditcard. De verhuurder rekent 2% bij transacties per creditcard. Na 5-7 dagen na het inleveren van de auto wordt het bedrag weer vrijgegeven. De creditcard moet op naam van de hoofdbestuurder staan.

Depots

Er zijn depots in Auckland Airport/City, Hamilton Airport/City, Rotorua Airport, Tauranga Airport, Taupo Airport, Napier Airport, Gisborne Airport, New Plymouth Airport, Palmerston North Airport, Wellington Airport/Ferry, Picton Ferry, Blenheim Airport, Nelson Airport, Christchurch Airport, Greymouth station, Hokitika Airport, Westport Airport, Queenstown Airport/City, Dunedin Airport/City, Invercargill Airport/City.

Bepaalde locaties zijn niet standaard bemand. Hier betaal je dan ook een bedrag om de auto op te halen en/of in te leveren. Hieronder staan de tarieven vermeld.

Taupo wordt bepaald bij het maken van de reservering
Westport wordt bepaald bij het maken van de reservering

Openingstijden depots

Auckland City: open van maandag t/m vrijdag van 07.00-18.00 uur en van 07.00 – 17.00 in het weekend
Overige city locaties: in het algemeen open van maandag t/m vrijdag van 08.00-17.00 uur en van 09.00 – 12.00 uur op zaterdag
Airport locaties: in het algemeen open voor gereserveerde huurauto’s tussen de eerste een laatste geplande vlucht
Ferry depots: geopend tussen 08.00 en 18.00 uur. Buiten deze uren is een pick up mogelijk maar op aanvraag en tegen een toeslag.

De meeste depots zijn op 25 december en 1 januari gesloten. Op 2 januari zijn de depots vaak open tot 14.00 uur. Auckland City en Wellington Ferry zijn bijvoorbeeld op 25 december gesloten maar de Auckland airport en Wellington airport zijn wel open. Er zijn dus meestal wel mogelijkheden om een auto op te halen of in te leveren op de dagen; je reist in sommige gevallen iets verder.

Ophalen en terugbrengen

De auto wordt opgehaald / ingeleverd bij het depot van de verhuurder. Transfer van het depot naar je hotel, na inleveren, zijn niet inbegrepen. Transfer van je hotel naar het depot zijn in sommige gevallen wel inbegrepen. De ophaal- en inlevertijden staan op het voucher. Bij vertraging neem zo spoedig mogelijk contact op met het desbetreffende depot. Haal je de auto niet af op de afgesproken dag en tijdstip, dan behoudt de verhuurder het recht om een dag huur in rekening te brengen.

Voor ophalen in Auckland en Christchurch kunnen we in de meeste gevallen regelen dat je wordt opgehaald en naar het depot in de stad wordt gebracht. Dit kan alleen als je in een hotel slaapt welke wij hebben geboekt. Deze service niet mogelijk op 25 december en 1 januari. We regelen dat je om 09.00 uur wordt opgehaald maar vanwege verkeersopstoppingen in de ochtend kan dit wat later worden. In Christchurch regelen we dit alleen als je in het centrum slaapt (auto haal je bij de luchthaven). In de meeste gevallen boeken we echter een hotel bij Christchurch airport en haal je de auto makkelijk te voet op.

Huurperiode

De minimum huurperiode is 3 dagen. De ophaaldag is bepalend voor de prijs. Bij lange huurperiodes wordt de prijs per dag voordeliger. Lever je de auto meer dan 59 minuten te laat in, dan betaal je (een) extra dag(en) tegen het lokale tarief. Bij eerder inleveren is meestal geen restitutie mogelijk. Bij een korte huurperiode dan 3 dagen geldt er een toeslag van NZ$ 57,50, te betalen aan de verhuurder.

One way kosten

Dit zijn kosten die je ter plaatse betaalt wanneer je de auto op de ene plaats ophaalt en hem elders inlevert. One way huur is mogelijk vanaf 3 dagen als de auto op of het Noordereiland of het Zuidereiland blijft.

Als je op beide eilanden reist dan is het minimale aantal dagen per eiland ook 3 dagen. Bij minder dan 3 dagen per eiland betaal je echter een one-way fee van NZ$ 57,50. Deze kosten betaal je ter plaatse. Deze one-way fee vervalt weer als je totale huurperiode meer dan 10 dagen is.

Ferry

De auto mag niet mee op de ferry. Je levert de auto bij de ferry terminal in Wellington of Picton en gaat als voetganger aan boord van de ferry. Bij aankomst staat een nieuwe auto op je te wachten. De ferry depots zijn tussen 08.00 en 18.00 uur bemand. Ophalen of inleveren buiten deze tijden is op aanvraag tegen een extra tarief van NZ$ 46,00.

De huurperioden voor beide eilanden worden bij elkaar opgeteld in het geval van een binnenlandse vlucht of ferryovertocht. Als je de auto bijvoorbeeld op 1 juni ophaalt in Auckland en 4 juni inlevert in Wellington en vervolgens 4 juni weer een auto ophaalt in Picton en deze 7 juni inlevert in Christchurch; dan huur je deze 7 dagen en val je in het tarief van 7 – 13 dagen.

Rijbewijs

Hiervoor gelden de volgende regels. Alle bestuurders:

Medebestuurders

Alle bestuurders moeten op het huurcontract worden vermeld. Er zijn geen extra kosten voor medebestuurders.

Auto categorie

Boekingen zijn altijd op basis van een categorie; niet van merk of type. Genoemde types zijn voorbeelden. Wil je ter plaatse zelf een grotere auto, dan betaal je een toeslag op basis van de lokaal geldende tarieven.

Bagage

De ruimte in de huurauto is altijd beperkt. Vaak wordt er meer bagage meegenomen dan mogelijk. Zachte reistassen zijn beter dan harde koffers. Een hogere categorie auto heeft meer ruimte. Bij de autocategorieën staat beschreven hoeveel bagageruimte er per type ongeveer is.

Extra’s – moet van te voren gereserveerd worden:

Alle extra’s dienen tegelijkertijd met de boeking van de auto te worden gereserveerd en worden ter plaatse direct aan de verhuurder betaald.

Pech onderweg

Mocht je onderweg pech krijgen, dan kun je 24 uur per dag de ‘wegenwacht service’ via AA bellen.

Waar mag niet gereden worden
Schade die sowieso niet wordt niet gedekt
Wijzigingen voorbehouden

Alle informatie over lokale tarieven, one way kosten, verzekeringspremies en voorwaarden kunnen zonder voorgaande kennisgeving of onder invloed van lokale wetgeving worden gewijzigd.

Gedetailleerde informatie is bekend en aanwezig op het verhuurstation en aan wijzigingen onderhevig. Vraag bij het ophalen altijd naar een papieren kopie van alle huurvoorwaarden. Dit zijn de bindende, geldende voorwaarden.

Naast een autorondreis door Nieuw-Zeeland kun je het land ook ontdekken met een camper of Spaceship. Klik op onderstaande link voor prijzen en voorwaarden:
Campers en spaceships

Mocht je nog vragen hebben over een auto in Nieuw-Zeeland, of heb je specifieke wensen, neem dan gerust even contact met ons op.